Manikyr för liten vovve…

2 kommentarer

Manikyr för liten vovve

Idag var det återigen dags för manikyr för liten vovve. Något behov för detta fanns dock inte, utan det handlade mer om att vänja henne ytterligare vid just detta.

Det gick bättre än förväntat, och jag klippte ytterst lite på varje klo.

Mina rutiner har under många år varit att stå över hunden och böja upp tassen så att man ser undersidan. Samtidigt håller man hunden (vid behov) med sina egna ben.

Genom att se tassens undersida är det lättare att avgöra hur långt man kan klippa utan att riskera träffa pulpan och skapa ett onödigt obehag.

Detta är vad jag också hoppas att Wilja ska vänja sig vid, då det enligt min erfarenhet är det enklaste.

Att det sen finns lika många olika rutiner som det finns hundar vore inte konstigt. Vad tycker du är enklaste sättet att klippa klor på en hund?

Idag har det gått 4 dagar sen sista lyckade kloklippningen på Wilja, och med lite mer övning kommer hon nog att vänja sig vid detta.

Wilja är på många sätt en väldigt speciell hund, men det är nödvändigtvis inte något negativt. Hon är bara en väldigt bestämd liten dam…

Nu är i alla fall “lidandet” över, och hon kan i lugn och ro njuta av sitt märgben.
Ett välförtjänt sådant, bör tilläggas.

Manikyr för liten vovve är kanske inte alltid uppskattat, men ett märgben är aldrig fel!

En cykeltur i regn!

Efter att man lyckats kravla sig själv ur sängen, så var det dags att trampa in mot stan. Vädret upplevdes som något ostadigt, men som alltid hoppades man på det bästa.

Det skulle dessvärre visa sig att regnet skulle följa mig på vägen hem. En positiv sak var i alla fall att man hade medvind. Dessvärre förhindrade inte det att man kom hem dyngsur.

Tack och lov så väntade en varm kamin hemma, och man kunde byta om till torra och varma kläder.

I morgon kan man räkna med ytterligare droppar från ovan under eftermiddagen, så det vill till att man cyklar under förmiddagen. Dagens cykeltur resulterade i alla fall att cykeln åter tagit ledningen med ca 25 km.

Det är helt klart en positiv utveckling, och nu får man hålla tummarna för att ledningen håller sig!

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 02 09 || 18:03

2 svar to 'Manikyr för liten vovve…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Vad skönt att det gick bra 🙂

  Sarah

  2023 02 09 || 23:02

 2. Wilja har svarta klor och det tycker jag är svårare ,man ser inte pulpan så bra .Treo har vita klor tyvärr alldeles för långa. Just nu är Treo hos sin uppfödare Treo löper och har blivit parad. Om några dagar så kommer hon till mig igen.
  Ha en bra dag!
  Kram

  skåningen

  2023 02 10 || 09:42

Lämna en kommentar: