Det går åt rätt håll…

Inga kommentarer

Det går åt rätt håll

Det går åt rätt håll, och det får man naturligtvis glädja sig åt!

Väl hemma från jobbet kunde jag inte låta blir att ägna sig åt lite matematik. Närmare bestämt att jämföra hur mycket man använt bilen i jämförelse med cykeln.

För sakens skull är jag tvungen att även inkludera 2021 för att kunna ge en tydligare bild.

2021 – Bilen rullade 8344,0 km, medan cykeln bara rullade 2178,9 km
2022 – Bilen rullade 7253,0 km, och cykeln rullade hela 5903,7 km

Det är helt klart en förändring i rätt riktning, och dessa siffror gör att man ser ljust på framtiden. Kanske kan man inför detta år sätta ett mål som är lite högre, som exempelvis max 5000 km bakom ratten.

Samtidigt vill man få ihop minst 9000 km på cykelsadeln, men jag är också väl medveten om att det är ett ganska högt mål.

Men absolut inte ouppnåeligt! Till mitt stöd har jag några visa ord: “It is better to aim high and miss than to aim low and hit!”.

Så, om ni tyckte att jag tjatade mycket om träning förra året, har ni inte speciellt mycket att se fram emot detta år. Jag antar att jag får publicera extra många hundbilder som kompensation.

Exempelvis en sån här:

Eller varför inte en sån här:

Hur inleder man bäst ett nytt år?

Ja, genom att ta en något oplanerad cykeltur in till Falkenbergs mer centrala delar. Jag kände mig ovanligt pigg när jag vaknade upp idag, och då får man ju passa på att röra lite på sig.

Samtidigt blir jag påmind om att det är hög tid att låta cykeln genomgå en grundlig service och reparation. Planen var att få gjort det efter sommaren förra året, men av någon anledning avstod jag från detta.

Om det ska gå att lita på cykeln under hela året borde jag ta tag i det inom ett par månader.

Först vill jag dock slita lite mer på den, så att inte året inleds utan en cykel under några dagar. Det är i alla fall glädjande att det går åt rätt håll med träningen och livet i övrigt.

Jag tror att 2023 kommer att bli ett fantastiskt år på många sätt!

Vi på Hundgården önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 01 01 || 16:36

Lämna en kommentar: