Det man behöver eller vill ha…

1 kommentar

Det man behöver

Det man behöver eller vill ha skiljer sig… Ständigt blir man påmind av detta, men allt för sällan så lyssnar man tillräckligt bra.

Min gamla trotjänare börjar bli till åren kommen, och mer och mer börjar jag leta efter en ersättare.

Samtidigt brottas jag med tanken bakom konsumtionen. I ärlighetens namn så behöver jag inte en ny cykel, men jag skulle ändå vilja ha en.

Att slippa rasslet, gnisslet och den allmänna känslan av uttjänt. Men för mindre än 2000 kronor kan jag få åtgärdat alla problem som uppstått på grund av slitage.

Därefter lär cykeln garanterat vara som “ny”. Fast till ett betydligt längre pris.

Dock kommer det inte att bli en MTB, men jag behöver kanske ingen sådan just nu. Majoriteten av alla kilometer jag cyklar är trots allt på asfalt…

Det finns viktigare saker att lägga pengarna på.

Jag får planera in en högst nödvändig och välbehövlig service och reparation av min gamla trotjänare i stället. Efter ett samtal med Cykelmagneten så skulle detta arbete gå på drygt 2000 kronor.

Det är ingen större summa med tanke på att cykeln rullat närmare 800 mil de senaste åren. Vilket egentligen inte är speciellt mycket enligt mina mått mätt… men ändå!

I nuläget är det trots allt bättre att spara pengarna till cykelkärran. En ny cykel får det eventuellt bli tal om längre fram i tiden. Tveksamt är att det ens kommer att bli av under nästa år.

Trots att man vill ha en ny cykel nu. Det är bara det att man inte behöver en ny cykel för 15000 kronor, när det är billigare att laga den man har. Ja, det är skillnad på det man behöver eller vill ha…

Det viktigaste här är i alla fall att mina cyklar slits ut, snarare än rostar sönder.

Helgen har anlänt!

Till min stora glädje har det äntligen blivit fredag, och man kan nu se fram emot en ny helg på Strandbaden. Efter att ha varit ledig i 5 dagar är det nu äntligen dags att återgå till arbetslivet.

Samtidigt har kanske dessa 5 dagar inte helt och fullt inneburit speciellt mycket återhämtning, men orsaken till detta är att man åkte på en manlig förkylning.

Lite snuva återstår fortfarande, men man är ändå redo inför kvällen.

Så pass att man faktiskt väljer att cykla till jobbet!

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Skrivet av Henrik Olsson

2022 09 16 || 16:08

1 svar to 'Det man behöver eller vill ha…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Ja det finns en del saker man vill ha hellre än behöver och tvärtom. Sen min söner började tjata om att jag måste ha en bättre cykel har jag börjat ana att de har rätt. Men jag vill ju ha kvar min trotjänare.
    Hoppas din jobbhelg flutit på som den ska.

    Marianne

    2022 09 18 || 16:01

Lämna en kommentar: