Nu är det vinter på riktigt!

2 kommentarer

Nu är det vinter på riktigt

Nu är det vinter på riktigt!

Det är underbart att vakna upp till -6° och strålande solsken! Kontrasten mellan kylan som biter och solen som värmer är onekligen ljuvlig.

För stunden håller man sig inomhus i möjligaste mån, och i närheten av kaminen. Dock behöver man ganska snart gå ut och hämta ved i förrådet, för att kunna bibehålla en behaglig inomhustemperatur.

Jag följer fortsatt väderleksprognosen med stort intresse, och det verkar inte snöa mer på ett par dagar. Av den anledningen börjar man nu fundera på om man inte skulle ta cykeln till jobbet, trots allt.

Man lär behöva pälsa på sig ordentligt, men väl framme kan man unna sig en varm dusch. Det är ju ändå veckans sista arbetspass, och i morgon kan man ta en lång och välbehövlig sovmorgon!

När jag körde hem i natt så såg i alla fall vägarna någorlunda rena och välplogade ut. Cykelbanorna däremot är en smärre katastrof. Torsdagens snöblandade regn har fryst och lämnat besvärliga spår.

Lyckligtvis lär jag kunna undvika cykelbanor under större delen av sträckan.

Den stora motiveringen dagar som dessa är ju att bilen ska rulla så lite som möjligt. Efter att den tankades i slutet av oktober så återstår idag drygt en halv tank, och med lite tur behöver den inte tankas förrän i januari.

Därför håller man tummarna för ett någorlunda fördelaktigt väder så att cyklandet kan fortsätta i möjligaste mån. Samtidigt som man något motsägelsefullt önskar en kall vinter med mycket snö.

Vi får helt enkelt se hur allt slutar…

Ja, nu är det vinter på riktigt i alla fall!

Inga snöbollar idag!

Till Wiljas stora besvikelse hade den perfekta kramsnön bytts ut mot en något isigare variant, varpå det var svårt att få till riktigt bra snöbollar. Besvikelsen är påtaglig.

Som ett klent tröstpris fick hon plocka valfri vedbit ur förrådet, och bära in den i huset. Man kan tycka att det är en bra liten hjälpreda, men faktum är att hon bär ut mer ved från huset…

Skrivet av Henrik Olsson

2022 12 10 || 16:16

2 svar to 'Nu är det vinter på riktigt!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Du har fått rejält med snö!
  Jag skulle egentligen till nobelfesten idag men eftersom jag inte fick ta hunden med mig så struntade jag i det!(skojar med dig)
  Kram!

  skåningen

  2022 12 10 || 18:35

 2. så fint ni har det! 🙂

  Pauline

  2022 12 13 || 21:25

Lämna en kommentar: