Trädgårdsarbete en söndag…

1 kommentar

Trädgårdsarbete en söndag

Trädgårdsarbete en söndag var kanske inte riktigt vad jag hoppats på – men så blev det. Samtidigt blev man brutalt påmind om att gräsmattan inte sköts ordentligt på många år.

Bland annat så har svampar och mossa tagit över stora delar av ytan.

Visst, det kanske inte spelar någon större roll då allt är hundgård, men ändå. Det ser inte helt bra ut. Under tiden man krattade som bäst passade Wilja på att busa runt bland alla löv!

Jag fick lust att försöka ta en liknande bild på henne som på Debbie, men att få henne att ligga still tillräckligt länge var i stort sett omöjligt…

En dag ska hon dock få posera bland höstlöv – vare sig hon vill eller inte!

Inför nästa år kanske man skulle låna hem en mossrivare och försöka snygga till gräsmattan något. Något som också inkluderar att gräva igen alla kratrar som Wilja så snällt fixat…

När man ändå var i farten där ute passade man även på att klippa gräsmattan för sista gången i år.

Nu ska den få vila ett antal månader innan det är dags igen. Utan tvekan så är detta en tacksam period på året!

Gräsklippning tillhör ju inte direkt min absoluta favoritsyssla när det gäller trädgårdsarbete. Speciellt inte när man får utföra trädgårdsarbete en söndag.

Men nu är det i alla fall gjort!

Hur ska man tillbringa resten av söndagen?

Ja, det har redan hunnit bli mörkt utomhus, så något arbete blir det inte tal om i alla fall. Den enda utomhusaktivitet det kommer att bli tal om är vovvarnas promenad lite senare i kväll.

I övrigt blir det lite läsande och skrivande samt, småplockande här hemma. Det blir lätt lite rörigt bland alla saker, speciellt inne på kontoret. Man undrar vem det är som ständigt orsakar denna röra…

Vi på Hundgården önskar er alla en trevlig kväll, och en fin start på nästa vecka!

Skrivet av Henrik Olsson

2022 10 30 || 19:41

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Trädgårdsarbete en söndag…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Det är ändå rätt skönt att jobba utomhus, det där med mossa i gräset är ett elände, jag tror du kan få bort den med hönsgödsel, när vi skaffade höns försvann mossan första sommaren. Det måste vara lönlöst att försöka räfsa ihop löv med en lekfull valp i närheten, men klipper du inte sönder löven?
    Önskar en fin start på veckan 🙂

    Marianne

    2022 10 31 || 11:09

Lämna en kommentar: