Mörker är frånvaro av ljus…

Inga kommentarer

Mörker är frånvaro av ljus

Mörker är frånvaro av ljus, och det var något man tydligt märkte igår.

I ett något obetänksamt ögonblick råkade jag tappa min gamla ficklampa i stengolvet, något man gjort många gånger tidigare. Denna gång var av någon anledning avgörande.

Resultatet blev att den helt enkelt slutade funka. Trots upprepade återupplivningsförsök så stod det klart att den avslutat sin tjänstgöring permanent.

Tiden för tjänstgöringen blev drygt 3 år, och med tanke på vad den fått vara med om så är det en imponerande lång tid.

Idag fick man ta tillfället i akt och bege sig till Vinbergs Lantmanna för att köpa en ny. Till min stora glädje så fanns samma modell fortfarande i lager, och därmed fann man direkt den perfekta ersättaren.

Mörker är frånvaro av ljus, men tack vare detta inköp kan man återigen fördriva mörkret framför sig. Denna kommer nu att bli mina fötters lykta och ett ljus på min stig!

Låt oss bara hoppas att jag inte tappar den allt för många gånger inom den närmsta tiden!

Den vintertid nu kommer…

Ja, i natt ställs klockan om till vintertid och för mig innebär det inget annat än en fördel. Jag slutar jobbet 02.00 och efter att man bytt om så cyklar man hemåt. Ca 45-50 minuter senare är man hemma igen, och i samband med att man äter lite mat och kopplar av är klockan 02.00.

Den extra timmen man får betyder onekligen allt. Men allt det ljuva detta medför så vet man samtidigt om att man till våren kommer att få återlämna den extra timmen.

Den dagen, den sorgen. Vi lever i nuet.

Bilen är anpassad för vinterväglag, och inom kort är det dags att montera på snöbladet på ATV’n.

Hur vintern kommer att bli är oklart, men personligen hoppas man på en lång och kall vinter med ovanligt mycket snö! Mest för att se vad maskinen klarar av när det väl gäller!

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig lördagskväll!

Skrivet av Henrik Olsson

2022 10 29 || 16:37

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: