Jorden runt med RunKeeper

3 kommentarer

Jorden runt med Runkeeper

Äntligen har man tagit sig jorden runt med RunKeeper!

Denna resa påbörjades i juli 2011, och drygt 11 år senare hade man samlat ihop drygt 4000 mil. Fördelat på cykling, promenader, simning och löpning.

Jag hade fått ihop alla dessa mil betydligt tidigare, men då man under 4 år knappt loggade några aktiviteter alls så tog allt längre tid. Det finns flera orsaker till detta, men den avgörande var nog att man inte hade något syfte med träningen.

Men nu har man i alla fall fått ihop ett varv runt jorden!

Cyklingen motsvarar hittills 3100,4 mil – och vem vet: Nästa år kanske man har ett varv runt jorden enbart med cykel. Hade man haft tillgången till denna app redan som barn hade man loggat många varv runt jorden vid det här laget.

I nuläget får man vara tacksam över appen, och att man tagit sig jorden runt med RunKeeper!

Som barn så fanns inte den möjligheten, men då handlade det aldrig om träning. Bara rent nöje och ett smidigt sätt att transportera sig själv på.

Det var först som tonåring man introducerades för en “cykeldator”. Så här i efterhand så önskar man att man bättre haft koll på hur mycket man cyklat sen tonåren, men alla dessa minnesanteckningar är dock borta sedan länge. Till mitt förtret.

Dessutom cyklade man väldigt mycket från små barnsben, och inget av det finns av uppenbara skäl registrerat.
Bortsett från en bild som togs 4 dagar innan jag fyllde 6 år…

Man blir nästan lite avundsjuk på alla som växer upp idag, som har tillgång till olika appar för att logga aktiviteter.

Henrik Olsson, Falkenberg

Samtidigt fanns andra förmåner när man själv växte upp som uppenbarligen inte finns idag – så det jämnar kanske ut sig i det långa loppet.

Nästa mål:

Ja, träningen kommer att fortsätta som vanligt, och om drygt 900 mil så har man cyklat ett varv runt jorden också. Eller rättare sagt: Ännu ett varv.

Antar att nästa mål får handla om att göra ytterligare ett varv runt jorden – och sen ett till. Att se summan av alla mil man cyklat dessa år motiverar en naturligtvis att fortsätta i samma anda. Med viss ökning!

Nu närmar sig dock vintern, så man får se hur det blir med väglaget!

Vad gäller bilåkandet i år så har man kört lite längre än man hoppats på. Mestadels beror detta på att Wilja anslutit till flocken, men det kommer nog att rätta till sig något under kommande månader.

Totalt har man kört 554,8 mil i år. I jämförelse har man bara cyklat 432,37 mil. Jag hade hoppats på att siffrorna skulle vara lite mer upplyftande, men bilen har ändå rullat “lite” med tanke på att man bor på landet. Man får helt enkelt ta nya tag nästa år.

Samtidigt får man inte glömma att varje cyklad mil är en vinst för både miljö, ekonomi och hälsa!

Jordens omkrets:
Mätt runt ekvatorn är det 40.075.017 km. Mätt runt polerna är omkretsen 40 007,863 km.

Skrivet av Henrik Olsson

2022 09 20 || 21:18

3 svar to 'Jorden runt med RunKeeper'

Subscribe to comments with RSS

 1. Bra gjort!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2022 09 21 || 09:46

 2. Ja, tyvärr finns inget sparat sen man sist bytte mobil. Synd!
  Hur långt jag kommit runt jorden har jag inte funderat på förrän nu, men det bör väl vara ett par varv i alla fall om man tänker på alla lopp jag tränat för och sen sprungit, alla cykelturer och alla långturer på hästryggen.
  Än så länge hittar småfåglarna mat i naturen, men det skadar ju inte att hjälpa de att lägga på sej ett energilager samt att jag får dem att stanna hos mej om de vet att maten finns här, det finns lite egoism i det hela också, haha
  Ha det fint

  Marianne

  2022 09 21 || 11:55

 3. Vad roligt! Aldrig hört talas om att man kan cykla jorden runt via en app, trots att Runkeeper känner jag igen 😊

  Carolina

  2022 09 21 || 16:42

Lämna en kommentar: