Wilja ställer höga krav!

1 kommentar

Wilja ställer höga krav

Wilja ställer höga krav! Bland annat börjar hennes transportbur bli för liten, och därför är det dags att testa något nytt. Fast på mitt egna sätt.

Om allt går bra kommer detta att förlänga livslängden något.

Jag tog loss botten på buren och satte den över lådan på min cykelkärra. Allt man behöver göra nu är att fästa den ordentligt innan premiärturen!

Cykelkärra + transportbur = hundtransport! Lådan är kanske något liten, men hon kan i alla fall sitta upp utan problem.

Om det visar sig att hon uppskattar att få åka i den kommer jag eventuellt att köpa en ny och större cykelkärra åt henne. Om inte kommer buren att monteras ihop igen och säljas, medan cykelkärran återgår i sin vanliga tjänst.

Kreativiteten upphörde dock inte där…

Wilja har ju uppenbarligen fått ett ont öga till vattenskålen och dess ställning, och hon kämpar hårt med att plocka upp en skål och kasta runt den inomhus.

Tanken var att man med hjälp av denna högst enkla konstruktion skulle kunna stävja detta oönskade beteende. Ganska snart skulle man dock bli varse om att inget hindrar en liten schäfervalp.

Medan man satt framför datorn i godan ro och åt kakor började det slamra suspekt i hallen…

Hur hon lyckades få ut skålen vet jag inte, men mitt tidigare arbete var helt i onödan. Lyckligtvis använde jag bara gamla stumpar som ändå inte skulle gick att använda till så mycket annat.

Återbruk är trots allt viktigt!!

Planerna började så smått ändras i samband med händelsen, och en väggmonterad hållare skulle kanske göra susen…

Jag passade på att åka in till stan lite tidigare för att göra ett besök på Arken Zoo, men tyvärr hade dessa inte den efterlängtade produkten. Antingen beställer man en, eller så väntar man på att hon lär sig skilja på rätt och fel.

Det är nog dock en ganska meningslös väntan om man inte försöker att förhindra hennes framfart. Man får vara alert på alla tänkbara sätt när man har en liten valp!

Hur det blir med vattenskålen återstår att sen, men att Wiljas transportbur börjat bli för liten kan man ganska enkelt ändra på! Under morgondagen hoppas jag på att hinna med att borra några hål och montera buren.

Premiärturen väntar runt hörnet…

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 06 08 || 23:11

1 svar to 'Wilja ställer höga krav!'

Subscribe to comments with RSS

  1. Vad smart, du är så himla kreativ och handlingskraftig.
    Min son har nyss köpt sin första valp som ska hämtas om ett par veckor, jag ska tipsa om dina inlägg här så han vet vad han har att vänta, haha

    Marianne

    2022 06 09 || 10:45

Lämna en kommentar: