My last cheat day?

7 kommentarer

My last cheat day?

My last cheat day? Ja, troligtvis inte, men från och med i morgon tar man ett steg längre i vad som rör både kost och träning.

Med sikte på beach 2022. Eller 2023. Eller 2024…

Jag skojar bara, jag besöker aldrig stranden – men det skadar inte att ta hand om kroppen!

För er som vet är “cheat day” en dag då man frångår kosten med sånt man vanligtvis inte äter. Det sägs kunna boosta fettförbränningen ytterligare, vilket naturligtvis låter bra..

Nu är visserligen inte just “övervikt” något direkt problem, men det finns helt klart områden på kroppen som skulle må väl av att minska något i omfång.

Under alla mina år av träning så har jag egentligen aldrig haft någon direkt diet, än mindre en strikt. Det är dock något jag kommer att införa nu i möjligaste mån.

Hur är det med kosten?

Det är många gånger enkelt att få resultat genom att exkludera vissa saker, till exempel godis, läsk, snabbmat eller annat.

Exakt hur jag ska lägga upp kosten för en längre tid vet jag inte i nuläget, men en sak är klar: Man kommer att äta betydligt mer frukt och grönsaker i framtiden.

Min dygnsrytm är fortfarande inte riktigt vad den borde vara, något som också tycks påverka matvanorna .

I alla fall tiderna man äter på.

Från och med den här veckan återgår man till sina gamla arbetstider under fredagar och lördagar – 21-02. Förvisso är det tacksamt, men man känner också att man kommer att jobba lite extra i motvind med rutinerna kring måltiderna.

Men att backa från en sån här utmaning är inte att tänka på.

Även om man kanske aldrig helt får tillbaka sin gamla kondition så betyder inte det att man kan sluta träna.

Så här med facit i hand kan man verkligen fråga sig själv vad man tänkte på när man nästan slutade träna helt för några år sedan..? Låt oss hoppas att Turbo kommer att uppskatta ännu mer träning i framtiden…

Skrivet av Henrik Olsson

2022 02 10 || 22:28

7 svar to 'My last cheat day?'

Subscribe to comments with RSS

 1. Tror nog Turbo kommer bli överförtjust 😉
  Jag tränar inte heller mycket alls, padel 1 ggn i veckan. Fast lite är bättre än inget.
  Lycka till med det nya.

  Sussi

  2022 02 11 || 09:16

 2. Att äta rätt kost är viktigt!
  Så många öl hade jag inte klarat av !
  Kram!

  skåningen

  2022 02 11 || 10:45

 3. Aha, mitt område, eller kanske f.d område, som jag går igång på 😉
  så nu kommer en lång kommentar, sorry :p
  Att jobba oregelbundet förstör inte bara nattsömnen, jag tror du hört det där att inte äta efter 18, att kroppen går ner på sparlåga de timmar man ska sova. Det är svårt, eller omöjligt att följa när man för övrigt inte har fasta tider.
  För över 20 år sen gick jag över till GI diet, och tappade de kilon som skulle bort, de senaste åren har jag slarvat och magen krånglade, som du kanske minns. Nu håller jag sakta på att övergå till en kost något strängare än GI samt rena produkter utan tillsatser och konstigheter.
  Det tar tid att förändra saker, men redan nu känns allt mycket bättre.

  Marianne

  2022 02 11 || 11:21

 4. Som du uttrycker, håller jag helt med om. Genom att utesluta raffinerat socker och fet mat kan verkligen medföra att man inte går upp i vikt. Det är i princip vad jag lever på, utöver att jag tar dagliga motioner. Önskar dig all lycka till! 🙂

  Carolina

  2022 02 11 || 14:52

 5. Nej det där med arbetstiderna kan verkligen sätta käpparna i hjulen för en bra och sund livsstil (med reglebunda måltider, bar sömn osv). Håller tummarna att du lyckas med det!

  Yasmine

  2022 02 11 || 15:59

 6. men gu vad gott, blev så sugen på pommes nu haha

  Pauline Hurtig

  2022 02 11 || 18:24

 7. Oj så god pizzan såg ut.

  Annika

  2022 02 13 || 17:18

Lämna en kommentar: