Ett resultat av töväder och minusgrader!

3 kommentarer

I går kväll var långpromenaden med Turbo en utmaning av stora mått!

Utöver det faktum att det regnade så hade vägarna beklätts med något som närmast kan beskrivas som is, på vilken man halkade runt samtidigt som man gjorde sitt yttersta för att undvika vattenpölarna.

Jag hoppades att vägarna skulle vara något bättre idag när man cyklade in till

Man hoppades innerligt att skogsvägarna skulle vara i något bättre skick idag när man cyklade in till stan, men bitvis upplevdes dessa som värre än tidigare.

Tacksamt nog så är det 4,4° varmt ute nu, så tjälen kommer att försvinna sakta men säkert samtidigt som vägarna får en möjlighet att torka upp lite bättre.

Trots den något intensiva kampen att ta sig genom skogen ut till de stora vägarna är man ändå nöjd och att man valde cykeln framför bilen.

Efter att man fått möjlighet att pusta ut efter detta äventyr finns planer på att utföra någon lättare form av storstädning i förrådet.

I samband med att veden sakta försvinner öppnas det upp ytor som underlättar för just införandet av ordning och reda i det som närmast blivit både trångbott och allmänt rörigt.

… och röra är inget man direkt uppskattar…

Det började så bra i förrådet med ordning och reda, men av någon anledning så har tiden orsakat en allt mer tilltagande röra i kombination med låg motivation att reda ut det.

Ibland är man inte direkt en förordnad vän av ordning…

Jag och alla andra som ser bilden kan dock se stora möjligheter till förbättringar på alla möjliga sätt, och under morgondagen kommer jag att börja det hela med att försöka sätta in två hyllor från växthuset.

Dessa kommer verkligen att underlätta ordningen tills vidare, så länge man lyckas att med att montera dem på ett sätt som gör att de står stadigt.

Men mer om detta i morgon!

Inom kort väntar en kortare promenad för Turbo, och sen kommer återstående del av kvällen att tillbringas i stillhet!

Önskar er alla en riktigt härlig afton!

Skrivet av Henrik Olsson

2022 01 12 || 20:27

3 svar to 'Ett resultat av töväder och minusgrader!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Ska bli skönt nu med plusgrader så isen försvinner 🙂

  Sara

  2022 01 12 || 21:56

 2. Kommer aldrig glömma när man ramlat av cykeln när det varit is och grus på marken 😅

  Denise

  2022 01 12 || 22:25

 3. Underlaget på vägarna är hemskt just nu. Är det inte is på småvägarna så ligger det ett tjockt lager sörja på andra. Man får verkligen lätta på gasen och köra försiktigt.

  Sussi

  2022 01 13 || 09:48

Lämna en kommentar: