Det går framåt med hundgården…

6 kommentarer

… även om det kanske just nu ser rörigare ut än någonsin tidigare, och en spontan tanke är kanske att man skulle varit två personer i vissa lägen – men en bra karl reder sig själv.

I alla fall enligt talesättet…

Den något oväntade värmen gör dock att engagemanget i insatserna avtar något allt eftersom värmen stiger, och för tillfället övervägs om det inte vore bäst att ägna sig åt hushållsarbete i stället.

Arbetet med hundgårdarna har ju varit ett ständigt projekt under mina drygt 10 år i detta hus, och stundtals är man så trött på det att man vill vomera.

Icke desto mindre utförs varje förändring med en tanke, och jag är tacksam över det faktum att det idag bara finns två hundgårdar, i jämförelse med att jag tidigare hade totalt fem hundgårdar och mängder av grindar inomhus.

Men det var under tiden som jag hade Glada Bäverns Hundpensionat.

När man för ett antal år sen valde att lägga ner den verksamheten fanns inget behov av att ha kvar alla hundgårdarna, och tre av dessa slogs ihop till en stor hundgård på 250 m², som under 2018 byggdes ut till 450 m².

Utöver detta finns ju också en rastgård på närmare 2000 m², så om hundarna vill röja runt ordentligt så finns det ju alla tänkbara möjligheter.

Hundgårdar i all ära, men den stora fördelen är helt klart det faktum att en av hundgårdarna har en lucka, så vovvarna kan själv välja om de vill vara ute eller inte.

Det är dock bara inne i huset som det finns vattenskålar, även om de ibland gärna dricker ur tunnan med regnvatten Inne i huset deras vattenskålar och bäddar, även om de av naturliga anledningar helst av allt föredrar husses soffor.

Jag har valt att ha det så här dels för att hundarna är familjemedlemmar och inte ägodelar, men också för att jag anser att Jordbruksverkets regler rörande storlek på hundgårdar/hundkojor är ett skämt.

Jag har tidigare haft kontakt med myndigheter rörande detta, men jag hade lika gärna kunnat dunka huvudet i väggen – för deras regler är inte anpassade efter hundarnas omständigheter i sin helhet.

Jag anser dock att om man inte har mer plats för hunden än vad reglerna säger – ja, då ska man kanske inte skaffa någon hund överhuvudtaget.

För hur ska mina två hundar kunna rasta sig själva på 24 m², eller leva ett naturligt liv inom samma yta?

Det är omöjligt, och därför väljer jag att ge dessa mycket mer utrymme än vad reglerna kräver…

Skrivet av Henrik Olsson

2019 07 25 || 13:00

6 svar to 'Det går framåt med hundgården…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Underbart att du ger så mycket för dina hundar! 🙂

  Louise

  2019 07 25 || 17:06

 2. Jag har hela trädgården inhägnad.
  Idag har det varit varmt!
  Sov så gott vännen!
  Kram & Pöösszz

  skåningen

  2019 07 25 || 22:44

 3. Jag håller med dej att det låter som ett skämt, om man sen ser till att många hundar tillbringar största delen av sitt liv i en hundgård, man vill bara gråta.
  Ditt arrangemang med lucka in har jag sett förr, men från en hundkoja, han gick aldrig från gården, man visste om husse var ute på något, för då låg hunden vid brevlådorna och höll koll på vem som rörde sej i området….
  nu spårade jag ur lite som vanligt..hihi

  marianne

  2019 07 26 || 06:56

 4. Skönt att det går framåt, vore jobbigt om det gick åt andra hållet haha! :p

  Yasmine

  2019 07 26 || 15:00

 5. Vad fint att du låter hundarna ha så stora utrymmen.

  Annika

  2019 07 27 || 19:07

 6. du gör det verkligen så fint och bra för hundarna. men reglerna var ju lite märkliga..

  Pauline

  2019 07 27 || 20:05

Lämna en kommentar: