Om inte för oss – så varför..?

11 kommentarer

06_06230 kopiera

Jag ställer mig i de troendes led, och kan inte låta bli att ifrågasätta den slump och olyckshändelse som vissa hävdar att vi kommit till igenom.

Från inget, och av inget, har vi tydligen fötts in i ett liv som saknar mening – med förmågor genom vilka det uppenbart ligger en tanke bakom.

06_06298 kopiera

Bäcken porlar i onödan i takt med fåglars vårsång, och ingen är tänkt att bry sig om det bländande blänk som havet återger när solen går ner och omges av den röda skyn.

Av en ren olyckshändelse är våra ögon och öron formade att uppfatta allt detta, och att våra hjärtan har möjlighet att uppskatta allt detta är ovidkommande.

156_5689.5

Vi har i onödan lärt oss skapa egna toner – inte för att vi måste, men för att vi och många med oss vill uppskatta även det.

Vi lärde oss även skapa bilder på papper och i form för att förmedla känslor vi tyckte om så mycket att vi önskade dela med oss.

Vi lärde oss uppskatta vår egen storhet, och samtidigt finna frid i vissheten om att vi var ack så små när vi satt i det mjuka gräset en sommarnatt med blott en stjärnklar himmel som tak.

147_4755

Vi lärde oss älska varandra så innerligt att våra egna hjärtan ekade tomt om inte den andra parten var lycklig.

Oavsett om det handlade om det där underbara “pirret” i magen när vi såg honom eller henne vårt hjärta av någon märklig anledning fattat tycke för, eller om det handlade om det isande skriket hjärtat gör när någon vi hållit kärt inte längre finns bland oss.

Vi bär på driften och viljan att riskera våra egna liv för att någon annan, främling som familj, skulle få chans att leva längre.

Om än för någon sekund.

Att med våra hjärtan tyst kunna uttala och samtidigt innerligt mena orden: “Ta mig i stället!”

Vi lärde oss uppfatta människors ordlösa rop på hjälp med våra hjärtan, och agerar därefter, och i mötet med nödställda människor finns många gånger en stark vilja att hjälpa.

Utan tanke på att det ska finnas en vinning för egen del.

Vi kan förundras i år och dar över hur allt fungerar kring oss, och borde någonstans våga ställa oss frågan om nu allt detta är en olyckshändelse:

Om inte för oss – så varför..?

106_0692 kopiera

Skrivet av Henrik Olsson

2015 01 20 || 19:45

11 svar to 'Om inte för oss – så varför..?'

Subscribe to comments with RSS

  1. Wow vilket inlägg! Fantastiska bilder och dina ord satte verkligen igång tankeverksamheten..

    Denise

    2015 01 21 || 14:15

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: