Tandsjö Camping

11 kommentarer

Morgonens promenad ledde mig endast 20 km längs E45 innan det blev dags för ett oplanerat, men ack så efterlängtat stopp!

Vid ca 08.30 i morse tog vi in på Tandsjö Camping för att där äntligen få duscha och tvätta kläder. Någon större lust att fortsätta vandringen idag fanns inte, så i stället blir detta nästan som en hel vilodag!

Rena rama lyxen!

Kvar till Mora har vi knappt 90 km, och jag räknar kallt med att kunna passera staden under torsdagen.

För att sammanfatta gårdagens genväg skulle jag nog vilja påstå att det hittills varit den mest ansträngade dag någonsin. Utöver värmen, vinden och regnet följdes vi även av flygfän som inte hade vett att låta oss vara i fred.

Av de 56 km vi avverkade var drygt 40 km grusväg av varierande skick, men vi försökte hålla modet uppe ända tills vi stötte på Sir Väs längs vägen. Debbie passerade lyckligtvis ett par meter ifrån denna krabat, men jag själv var nära att trampa rakt på den.

Nog för att dem är fruktansvärt vackra (och fridlysta av någon outgrundlig anledning) så är dem giftiga. Dock är det sällsynt att en vuxen människa dör till följd av ett ormbett, men för hundars del kan det sluta illa då deras nyfikna nosar lätt blir föremål för ett bett.

Med anledning av just denna risk så valde jag att låta tant Grånos åka i vagnen resten av dagen, och tänker man på hur varmt det var bitvis så tror jag inte att hon blev ledsen.

Skrivet av Henrik Olsson

2012 07 03 || 12:00

Publicerat i Den Stora Vandringen

11 svar to 'Tandsjö Camping'

Subscribe to comments with RSS

  1. usch ja, jag tycker nog inte att de kan kallas för vackra heller, och giftiga är de ju som du skriver, för en hundnos kan det gå riktigt illa
    kramar till er båda

    ansepanse

    2012 07 04 || 11:20

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: