Det finns olika vägar att gå…

12 kommentarer

Val av väg...

Val av väg...

Jag har passat på att planera lite mer ingående inför 2011 års stora vandring från Kiruna till Ystad. Bitar jag har tittat på är bland annat vilken väg jag ska gå, och som det ser ut så kommer jag att följa E45:an ner till Mora, och därifrån ta mig till Jönköping innan det är raka spåret till Ystad. Om jag i genomsnitt går 25 km/dag kommer hela promenaden att ta knappt 80 dagar – vilket ger mig ca 1½ veckas semester innan det är dags att börja jobba efter 3 månaders tjänstledighet.

Valet av väg kan dock komma att ändras något, och det finns en risk att jag i stort sett väljer samma väg vi tog under vår cykelsemester i somras.

Vad gäller övernattning så har jag försökt undvika att ta med tält som alternativ, men jag har inte lyckats lösa övernattningen på något annat sätt, vilket betyder att tältet återigen är aktuellt. Med tanke på att vi i somras hade stora problem att spänna upp tältet då marken var väldigt stenig så har jag letat efter tält som inte kräver linor på samma sätt. Ett utställningstält verkar vara något som passar, och vikten för ett sånt kommer att hamna på mindre än 10 kg. Ett sånt tält erbjuder gott om utrymme vilket nästan kommer att krävas då vi kommer att stå stilla drygt 16 timmar/dag. Tältet kommer jag att förstärka med ett nylonnät längst ner för att förhindra att hundarna river sönder duken.

Vad gäller all fritid så kommer dagarna att bjuda på både vila, rekreation, och olika aktiviteter för vovvarna. Kanske skulle jag ha med ett par böcker på resan?

Jag har hittat de perfekta dragselarna (Jokke) som jag kommer att köpa in under våren/sommaren. En vanlig spårsele skulle inte fungera i längden för detta ändamål. Kärran vi ska använda kommer beräknas vara leveransklar lite senare i mars – och så snart vägarna är helt fria från snö kommer jag att kunna börja träna med buren.

Spänningen är olidlig!

Skrivet av Henrik Olsson

2010 02 28 || 11:12

Publicerat i Baronen - In Real Life

12 svar to 'Det finns olika vägar att gå…'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Det finns olika vägar att gå…'.

 1. ser fram emot att få följa resan sen. 🙂

  sv: shit, nu blir jag nyfiken juh. hehe!
  lägg med din adress (om det var nån annan än den som stod i mailsignaturen), så skickar jag “några” hundpåsar… kanske inte går åt så många på godset, men på resan. 🙂

  Henke "Hoppelajnen"

  2010 02 28 || 12:51

 2. Va för åker du inte in till en friluftsaffär, där har dom Fjällräventält som klarar hårda vindar,å även tältpinnar för “konstigmark”. Köpte ett sådant tält när jag guidade turister på Öland, å där kan du snacka om konstig mark, sten, sten å åter sten.
  Sedan anv jag samma tält på min fjällvandring,å det stod emot kraftiga vindar å regn,tror det heter.
  FJÄLLRÄVEN Sarek.

  Svar: Jag ska kolla upp det =) Tack!

  emma

  2010 02 28 || 17:03

 3. Vad mysigt det låter, saknar att ha hund nu=)

  matilda

  2010 02 28 || 17:21

 4. Sv: Precis.. Kan inte vara många kronor inte =/

  Linda

  2010 02 28 || 17:25

 5. Haha ja… Vill ju inte ha dom längre men trodde aldrig jag skulle få dom sålda så fort… Blir till att sitta på golvet ett par dagar tills jag hinner köpa en ny =)

  Linda

  2010 02 28 || 17:49

 6. Japp… Haha, ska bara hitta nåt jag vill ha också =) Var inte alls beredd på att det skulle gå så fort… Sitter här och skrattar för mig själv…

  Linda

  2010 02 28 || 18:05

 7. Jodå, han mår bra nu… E sig själv igen, hur e det med alla era fyrbenta?

  Linda

  2010 02 28 || 18:11

 8. Supergott är det och nu är dom klara:D Fluffiga och underbart goa!

  matilda

  2010 02 28 || 19:51

 9. …ja de ska bli spännande å läsa både om planeringen å er resa!!!

  Kicki

  2010 02 28 || 21:03

 10. Hej! Vad kul att du hittade till min blogg! Läser om din resa, verkar bli grymt spännande, det blir kul att följa!

  Hoppas att du har det bra!
  Kram!/M

  Maja

  2010 02 28 || 22:08

 11. svar: Håller med, det är helt klart fantastiskt! Och med någon man tycker om så blir det ännu mer speciellt. =)

  och det där med vandringen låter ju helt otroligt! något sådant måste jag också ta och göra någon gång. härligt!

  malin

  2010 02 28 || 22:43

 12. Sv: tack tack!=)

  ojdå! härligt alltså… förresten så har jag bott i kiruna!:d

  matilda

  2010 02 28 || 23:21

Lämna en kommentar: