Det finns olika vägar att gå…

12 kommentarer

Val av väg...

Val av väg...

Jag har passat på att planera lite mer ingående inför 2011 års stora vandring från Kiruna till Ystad. Bitar jag har tittat på är bland annat vilken väg jag ska gå, och som det ser ut så kommer jag att följa E45:an ner till Mora, och därifrån ta mig till Jönköping innan det är raka spåret till Ystad. Om jag i genomsnitt går 25 km/dag kommer hela promenaden att ta knappt 80 dagar – vilket ger mig ca 1½ veckas semester innan det är dags att börja jobba efter 3 månaders tjänstledighet.

Valet av väg kan dock komma att ändras något, och det finns en risk att jag i stort sett väljer samma väg vi tog under vår cykelsemester i somras.

Vad gäller övernattning så har jag försökt undvika att ta med tält som alternativ, men jag har inte lyckats lösa övernattningen på något annat sätt, vilket betyder att tältet återigen är aktuellt. Med tanke på att vi i somras hade stora problem att spänna upp tältet då marken var väldigt stenig så har jag letat efter tält som inte kräver linor på samma sätt. Ett utställningstält verkar vara något som passar, och vikten för ett sånt kommer att hamna på mindre än 10 kg. Ett sånt tält erbjuder gott om utrymme vilket nästan kommer att krävas då vi kommer att stå stilla drygt 16 timmar/dag. Tältet kommer jag att förstärka med ett nylonnät längst ner för att förhindra att hundarna river sönder duken.

Vad gäller all fritid så kommer dagarna att bjuda på både vila, rekreation, och olika aktiviteter för vovvarna. Kanske skulle jag ha med ett par böcker på resan?

Jag har hittat de perfekta dragselarna (Jokke) som jag kommer att köpa in under våren/sommaren. En vanlig spårsele skulle inte fungera i längden för detta ändamål. Kärran vi ska använda kommer beräknas vara leveransklar lite senare i mars – och så snart vägarna är helt fria från snö kommer jag att kunna börja träna med buren.

Spänningen är olidlig!

Skrivet av Henrik Olsson

2010 02 28 || 11:12

Publicerat i Baronen - In Real Life

12 svar to 'Det finns olika vägar att gå…'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Det finns olika vägar att gå…'.

 1. svar: Håller med, det är helt klart fantastiskt! Och med någon man tycker om så blir det ännu mer speciellt. =)

  och det där med vandringen låter ju helt otroligt! något sådant måste jag också ta och göra någon gång. härligt!

  malin

  2010 02 28 || 22:43

 2. Sv: tack tack!=)

  ojdå! härligt alltså… förresten så har jag bott i kiruna!:d

  matilda

  2010 02 28 || 23:21

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: