En gammal cykel duger…

Inga kommentarer

En gammal cykel duger

En gammal cykel duger, i alla fall tills vidare. Efter hundarnas promenad fick man uppleva en ganska brutal brottningsmatch med latmasken. Skulle man ta cykeln till jobbet, eller bilen?

Till min stora glädje så blev det till slut cykeln. Nu är det ganska kallt på morgonen, så man såg hela tiden fram emot en lång och uppfriskande varm dusch när man väl kommit fram.

Det är ganska svårt att klä sig rätt den här tiden på året. Man vill inte vara för varm, eller för kall – utan det ska vara precis lagom varmt. Sällan blir det så, men man får försöka bita ihop efter bästa förmåga. Hemresan var betydligt behagligare, men jag var riktigt trött när jag kom hem.

Det hade varit en intensiv dag på jobbet, så det är redan nu bestämt att man kör bil i morgon. Då hinner man fixa vad man behöver innan flickvännen och hennes döttrar kommer på fredag eftermiddag. Det finns mycket att göra tills dess.

Huset ska bland annat storstädas, och utöver det måste man försöka få undan en del av allt det där “man kan ta senare”.

Så mitt bidrag till miljön blir ganska blygsamt denna vecka. Igen. Men varje kilometer är bättre än ingen.

Blir det någon ny cykel?

Ja, i framtiden, men inte just nu. Det finns fortfarande några mil kvar i den gamla trotjänaren, och man kanske trots allt lämna in den på en större service och reparation en gång till. Det är trots allt nästan två år sedan, och även om cykeln bara rullat knappt 800 mil sen dess så vore det kanske något att lägga pengar på. Före en helt ny cykel. Under kommande halvår lär det knappast bli speciellt mycket cyklande, så det passar nog bra att få gjort det inom en snar framtid.

Förvisso blev det ganska dyrt sist, men fortfarande billigare än att köpa en helt ny cykel. Allt för att spara ihop pengar så snabbt som möjligt för en framtida Velomobil.

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 10 16 || 20:24

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: