Nu är man cyklist igen…

3 kommentarer

Nu är man cyklist igen

Nu är man cyklist igen!

Idag kunde man äntligen hämta cykeln igen. Service och reparation gick dock på något mer än man väntat sig, närmare bestämt 4’827 kr.

Med andra ord drygt 1000 mer än jag väntat mig. Samtidigt så tillkom lite extra saker under resans gång, vilket trissade upp kostnaden väldigt mycket.

Så, nu när man mer eller mindre tömt sina ekonomiska resurser får man se till att använda den ordentligt.

Visst var det lite “sura” pengar, men man måste också räkna in de 10’000 km som den rullat. Vinsterna för hälsa, miljö och ekonomi är mångfaldigt större just tack vare cykeln.

Hellre att cykeln slits ut, än rostar sönder!

Nu är cykeln mer eller mindre som ny, vilket gör att jag inte ens behöver fundera på att köpa en ny cykel. Kanske mest för att jag inte längre har råd…

Jag räknar med ett par kostnader till för 2023, men då handlar det om byte av exempelvis däck och slang – vilket inte på långa vägar hamnar på samma belopp.

Den cykelreparatör jag träffade idag var samma som jag träffade i lördags. Han bad återigen om ursäkt för min väntetid, men jag menade att det var mitt eget fel att dyka upp innan cykeln var klar.

Men nu är man cyklist igen, och kan cykla utan att behöva lyssna på rassel och knakande!

Hur mår kroppen idag?

Ja, delvis bättre kan man nog säga. Nackspärren tycks i alla fall vara helt borta. Igår hade jag inte planerat att gå en lång promenad, men det blev ändå drygt 6 km under kvällen.

Jag kände ett överväldigande behov av att röra på mig och försöka besegra den frustration som sakta byggdes upp inom mig. Den onda foten fick av den anledningen lida extra mycket. Tyvärr blev inte resultatet riktigt som önskat.

En del av frustationen kring allt höll mig vaken till 05.00 i morse… Det är långt i från fördelaktigt, men så kan det bli när träningen uteblir av olika anledningar.

Foten mår dock lite bättre idag, och även det onda i ryggen börjar försvinna. Om än något sakta.

Det blev aldrig något besök hos farbror doktorn idag, men kanske senare i veckan.

Ärenden inne i stan:

Jag hade inledningsvis stora planer för dagens tur till stan, men allt blev inte genomfört. Det blev dock en tripp till återvinningscentralen för att slänga en del skräp, och efter det så fick man handlat lite.

Giltighetstiden på körkortet börjar gå ut, så man fick även göra ett besök hos Foto Carlson i Falkenberg. Några minuter senare kunde man gå därifrån med sitt kort och posta brevet. Efter att man köpt ett frimärke, för varför skulle en myndighet bjuda på portot…

Under resan hem så svängde jag förbi ByggMax och tittade på ett framtida golv till hallen, och jag tror att jag hittat det som skulle passa bäst.

Därefter svängde man förbi Cykelmagneten för att göra slut på sina sista pengar.

Nu är man äntligen hemma igen, och kan förhoppningsvis få gjort lite nytta.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig start på veckan!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 01 09 || 13:55

3 svar to 'Nu är man cyklist igen…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Oj vilken fantastisk cykel Så många kugghjul!
  Ha en bra kväll!
  Kram!

  skåningen

  2023 01 09 || 18:51

 2. Oj, men vinsterna kan väl motivera att lägga ut pengar på en ordentlig översyn och service på cykeln.
  Man ska vara rädd om sina fötter, sjöng väl Lill Lindfors?

  Marianne

  2023 01 10 || 15:07

 3. Härligt! Surt när det blir dyrare än vad man tänkt men den håller förhoppningsvis ett bra tag nu😊

  Louise

  2023 01 10 || 20:46

Lämna en kommentar: