Ingen vän av värme…

1 kommentar

Ingen vän av värme

Man är ingen vän av värme, och idag har man blivit påmind om det.

Mängden vatten man varit tvungen att dricka denna dag är garanterat ett rekord. På jobbet kände man ständigt den klibbande känslan, och man ville helst av allt flytta in i ett frysrum.

I skrivande stund är det 25° både utomhus och inomhus, och man fasar inför läggdags. Ska denna värmen hålla i sig så mycket mer, så kan man nog nästan förbereda sig på ännu en tropisk natt. Hundarna är ganska slöa, men Wilja har ändå mer energi i trött läge än vissa pigga hundar har i alert läge.

Samtidigt hoppas man att morgondagen blir avsevärt mycket svalare så att man slipper svettas hela dagen.

En kul grej – men ändå oväntad:

Som många av er vet så gick mitt förordnande som ordningsvakt ut i april. Jag trodde då att loppet var kört för en fortsättning. Dåvarande regler sa att om förordnandet gick ut så fick man gå om grundutbildningen.

Nuvarande regler säger att om man en gång varit ordningsvakt så räcker det att gå en ny fortbildning på 5 dagar. Det var någonstans där som jag kände – detta vill jag göra.

Nog för att jag trivs extremt bra på mitt nya jobb, men jag saknar ändå uppgiften som ordningsvakt. Att möta alla möjliga människor i olika situationer, och förhoppningsvis få tillfälle att göra en positiv skillnad.

Så, till hösten kommer jag troligtvis att gå en fortbildning. Därmed var det ren tur att jag aldrig kastade min gamla uniform med tillhörande utrustning. Det finns uppenbarligen en fortsatt uppgift för mig i ordningens tjänst som låtsaspolis.

Allt detta fick man veta tack vare ett oväntat samtal till en kär vän och gammal kollega. Tänk så bra det kan bli ibland om man spontant ringer upp en vän.

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 06 27 || 21:22

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Ingen vän av värme…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Bra att du kommer ihåg att dricka 🙂

    Pauline

    2024 06 28 || 20:15

Lämna en kommentar: