Vi tar helg nu!

1 kommentar

Vi tar helg nu

Vi tar helg nu, och det är en välförtjänt sådan! Det kommer dock inte enbart att handla om vila och återhämtning, då det finns saker att göra. Gräsklippning och dammsugning är några av sakerna.

Kanske även träning i form av cykelturer, men helgen kommer ändå att innebära vila. Dagens “middag” bestod av en kebabtallrik som man ofrivilligt delade med sig av till de fyrbenta boende.

Man märkte snabbt att man kanske skulle köpt dessa varsin pizza i stället… Då hade man eventuellt sluppit missunnsamma blickar medan man åt sin kebabtallrik.

En viktig lärdom inför framtiden…

Ett billigare alternativ är att skära upp små bitar av korv och slänga ut på gräsmattan. Det har tidigare visat sig vara effektivt när man vill ha lite egen tid här hemma.

Få saker motiverar hundarna så mycket som småbitar av korv.

För Turbos del brukar jag alltid lägga bitarna tätare, då han numera behöver en extra motivator för att orka söka av ett område. Wilja, däremot, är mer är ivrig när gottgott spridits på gräsmattan.

Wilja löper!

Ja, hittills har man enkelt kunnat ha hundarna tillsammans på dagarna. Turbo är mer än ointresserad av henne, medan hon allt mer aktivt försöker uppvakta honom. Snart nog är det nog dags att börja sära på hundarna för att det inte ska hända något dumt.

Nog för att Turbo är kastrerad, men vissa drifter finns kvar. När höglöpet infaller är det just dessa drifter man måste kväsa på något sätt. Och vilket sätt kan väl vara bättre än stängsel och grindar?

Det finns planer på att kastrera Wilja, men jag vet inte riktigt om det är rätt väg att gå. Alla hanar här hemma har blivit kastrerade, så jag vet vad som är att vänta i detta. Men hur det påverkar en tik har jag ingen aning om.

Om du vet får du mer än gärna berätta det.

Erfarenheten jag fick rörande Debbie var att hon blev stabilare efter att hon fått en kull med valpar. Samtidigt vill jag inte att Wilja ska gå samma väg i livet.

Tips och råd är mer än välkommet i detta!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 05 24 || 22:01

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Vi tar helg nu!'

Subscribe to comments with RSS

  1. Så gott det såg ut! Hoppas du har en bra helg 🙂

    Pauline

    2024 05 26 || 08:51

Lämna en kommentar: