Nu är veden skyddad…

Inga kommentarer

Nu är veden skyddad från både regn och annat, och ligger i en stor hög i förrådet. Det viktiga idag var inte att trava allt, men jag tänker att jag kan ta lite då och då.

Det främsta målet är nått – att hålla veden torr och fin!

Wilja var allestädes närvarande under detta arbete, men hon var dessvärre inte till någon större nytta. Allt hon ville göra var att husse skulle kasta iväg Kongen så att hon kunde hämta den.

Jag överväger att åtminstone försöka lära henne hämta in ved åt husse. Detta är en gammal plan som aldrig sats i verket, och den sträcker sig tillbaka 10-15 år i tiden.

Kanske är det dags att lära unga fröken Wilja att arbeta på riktigt? Exakt hur jag ska lyckas lära henne denna uppgift vet jag inte riktigt, men jag antar att man får börja med ett steg i taget. Att hon är högst arbetsvillig är ju uppenbart, och jag tror att hon hade uppskattat att få hjälpa husse med en sån viktig uppgift!

Den uppgiften må vara säsongsbetonad, men det går ju att träna på det året om. Om man nu lyckas med denna biten så kommer jag att slippa en hel del arbete, samtidigt som Wilja får jobba ordentligt!

Helgen var efterlängtad!

Veckan har gått bra, men man känner sig ganska trött så här på fredagskvällen. I natt vaknade jag av någon anledning 02.30, och kunde inte somna om. Arbetsdagen blev dock ganska kort, då jag slutade vid 11.30 pga att jag hade ett viktigt ärende.

Om en stund kan man i alla fall krypa ner under täcket och förhoppningsvis sova ut ordentligt. I ska man träffa några kollegor på lite trevligheter, så det blir nog en ganska sen kväll. Då jag utsett mig själv som chaufför så behöver jag knappast oroa mig för söndagens mående.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 03 01 || 21:11

Lämna en kommentar: