Man är förtvivlad…

1 kommentar

Man är förtvivlad

Man är förtvivlad över nya regler rörande försörjningskravet, och det har drabbat flera av mina goda vänner. Hur kan svenska politiker göra så här? Straffa de som kämpar med att försörja sig själva och sina familjer?

Vore det inte bättre att fokusera på att utvisa livsstilskriminella i stället?

Den grava inkompetens som de styrande uppvisat gör att man mer och mer kan hävda att Sverige är ett riktigt skitland. Kanske är det så att våra styrande vill visa att de gör något, nu när dessa uppenbarligen inte kan få stopp på kriminella.

Så vad gör då dessa? Jo, de fokuserar all sin energi på att attackera de som faktiskt sköter sig. De som jobbar. De som gör rätt för sig på alla tänkbara sätt.

Jag har goda vänner som tack vare detta kanske inte får stanna. De har köpt lägenhet, tagit körkort och jobbar mer än heltid för att försörja familjen.

Det räcker uppenbarligen inte.

Jag har tidigare varit inne på samma spår när en god vän utvisades från Sverige för några år sedan. Samtidigt ser jag hur livsstilskriminella familjer, släkter, ja, klaner får stanna. Utan problem.

Jag förstår verkligen inte detta! Varför är de styrande så eniga om att behålla alla de som kostar samhället så mycket, och samtidigt slänga ut de som bidrar till samhället?

Är den kriminella världen så lönsam för staten?

Jag skäms över att vara svensk!

En av världens bästa demokratier vill inte längre ha hårt arbetande och laglydiga medborgare. Vi lever i ett land som uppenbart missgynnar välvilliga invandrare. Det ska vara väldigt svårt att få bo och jobba här – om man inte är kriminell.

Detta är tyvärr inget nytt, utan jag fick på nära håll se samma tendenser för 30 år sedan när jag umgicks med flyktingar på Hallands Hus i Falkenberg. De skötsamma försvann en efter en, medan de mindre skötsamma tilläts stanna.

Den verklighet vi ser i samhället idag är ett resultat av den politiken. Jag är helt och hållet för att utvisa de som begår grova brott, och då menar jag inte bara invandrare – utan alla. Ett svenskt medborgarskap ska inte vara en rättighet, utan en förmån. Idag är det dock en rättighet, speciellt om du är kriminell.

Man är förtvivlad, och det med rätta! Sverige är inte längre det land man växte upp i, och grundtryggheten är troligtvis borta för alltid.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2023 12 11 || 20:07

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Man är förtvivlad…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Jag håller med dej i detta, trots att jag inte brukar diskutera det öppet.
    Men så har det väl alltid varit? Sila mygg och svälj elefanter!

    Marianne

    2023 12 12 || 11:45

Lämna en kommentar: