Snart är helgen till ända…

5 kommentarer

Snart är helgen till ända

Snart är helgen till ända, och den har varit underbart trevlig. Efter att ha varit borta under hela dagen är man återigen tillbaka på sitt hotellrum för att varva ner.

Hittills idag har man lyckats få ihop 19244 steg i Upplands Väsby, vilket är ganska mycket.

Jag är lite osäker på hur många kilometer man gått, men skulle tippa på att det handlat om drygt 12 km. Steglängden har dock bitvis varit något kort, men det finns anledningar till detta också.

Tyvärr har det inte blivit några direkta bilder från denna dag, i alla fall inte några som jag tagit med min kamera. Jag hade hoppats på att det skulle bli mer bilder, men ibland har man så trevligt att man inte riktigt tänker på att föreviga allt.

Vissa saker gör sig bättre i minnet än på minneskortet.

Jag kan i alla fall garantera er alla att jag haft fantastiskt trevligt denna helg. Därmed bör jag också tillägga att jag är trött i både kropp och ben – men på ett väldigt behagligt sätt.

Under gårdagen hittade jag en liten schäfer i en leksaksaffär – och naturligtvis köpte man den! Jag tänker att hon ska få följa med mig på mina kommande resor!

Hur är jag som hotellgäst?

Under mina år som ordningsvakt på Falkenbergs Strandbad har man fått en ganska god förståelse för sånt. Jag tror inte att jag uppfattats som en dålig gäst, snarare som en glad och positiv gäst. Trots att jag ställt många frågor under min vistelse.

Hotellet jag bor på skiljer sig en hel del från hotellet jag jobbar på. Det är inte nödvändigtvis negativt, utan bara annorlunda.

Det är ytterst sällan jag reser bort, men efter denna helg kan man försäkra sig om att det blir fler resor i framtiden. Inför detta kommer jag dock att få välja det resesätt som är ekonomiskt lönsamt.

Tågresan kostade 2200 kr t/r, och tar ca 12 timmar i anspråk.

En flygresa skulle kosta ca 500 kr t/r och tar enbart 2 timmar i anspråk – bortsett från incheckning och resor till och från Landvetter. Det är ganska skrämmande att det sämsta tänkbara valet är så mycket billigare. Det borde varit tvärtom, om man frågar mig…

Var i detta finns hållbarhet?

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 09 09 || 21:10

Publicerat i Baronen - In Real Life

5 svar to 'Snart är helgen till ända…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Bra tänk det där om resor!
  Trevligt med sällskap på resor speciellt rumsrena 🙂
  Svar….Jag tar många bönor om dagen
  Ha en bra söndag!
  Kram!

  skåningen

  2023 09 10 || 11:31

 2. Nog för att jag är nyfiken, men förstår att fotograferande inte kommer i första hand på denna utflykt.
  Ja skulle lätt välja tåget, att flyga en så kort sträcka är inte värt det enligt mej, dessutom är det ganska behaglig vila att sitta på tåget.
  önskar dej en fin hemresa.

  Marianne

  2023 09 10 || 12:31

 3. Vilken trevlig hundleksak du köpte, allt är bra md mig och Maja. Hälsningar från Annika i Boden.

  Annika

  2023 09 11 || 17:55

 4. Vad mysigt att bo på hotell.

  Annika

  2023 09 11 || 17:56

 5. Så härligt att det blev en så bra helg och så söt schäfer du hittade! Ja, visst är det konstigt att det ska vara dyrare att ta tåget än flyget, man kan ju undra hur de tänker!
  Hoppas du får en riktigt fin tisdag! Kram 🌺

  Heléna

  2023 09 12 || 12:14

Lämna en kommentar: