Lyckligtvis biter inte getingar…

2 kommentarer

Lyckligtvis biter inte getingar

Lyckligtvis biter inte getingar – men sticken kan fortfarande vara jobbiga. Idag fick man klippa gräsmattan då det utlovade regnet aldrig anlände.

Allt gick bra till en början.

Inledningsvis gick jag runt med trimmern för att beta av ställen som gräsklipparen inte kan nå. Tråden tog tyvärr slut, så man fick avbryta detta arbete. Det kom dock inte som någon större överraskning, då jag visste att det skulle ske.

Därför fick man släpa fram gräsklipparen lite tidigare än väntat…

Till en början var jag något av en motståndare till denna aktivitet idag, trots det faktum att gräsmattan behövde klippas. I min enfald hoppades jag på att regnet skulle omöjliggöra denna aktivitet, men det kom egentligen aldrig något regn.

Så… man fick tanka och släpa ut gräsklipparen.

Gräsklipparen är dock en flitig medarbetare, så den stannar inte i första taget. Överlag gick det hela smidig till, men i slutet hände något oväntat.

Plötsligt kände jag hur det brände till ordentligt på vänster fot. När jag kikade ner såg jag att en geting påbörjat ett mordförsök. Jag slog snabbt bort den och fortsatte mitt arbete.

Direkt efteråt så kände jag samma smärta igen. Till min stora förvåning så satt det ännu en geting på samma fot. Även denna slogs bort, och arbetet fortsatte.

Bara sekunder senare så fick man återuppleva smärtan igen. Inte helt oväntat satt det återigen en geting på min fot. Denna slogs bort kvickt, och nu valde även jag att lämna området.

Jag återvände ca 5 minuter senare och insåg att jag råkat köra över ett jordgetingbo med gräsklipparen, och det krävdes tydligen 3 stick för att jag skulle förstå det.

Det är riskfyllt att arbeta hemifrån!

Lyckligtvis är jag inte allergisk mot getingstick, men man reagerar ju ändå. Tacksamt nog så blev ingen av hundarna stucken, och dessa beskådade på avstånd hur husse skuttade, fäktade med armarna och utbrast ord som inte bör nämnas här.

Att få ett getingstick då och då är inget ovanligt, men att få tre stycken inom loppet av 30 sekunder – ja, det har verkligen aldrig hänt förr!

Men som fullvärdig medlem i “Generation X” kommer man att överleva även detta!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 07 20 || 19:48

2 svar to 'Lyckligtvis biter inte getingar…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Inte alls bra att köra över ett getingbo med gräsklipparen,
  Ha en bra “smaldag”!
  Kram!

  skåningen

  2023 07 21 || 09:14

 2. Det sägs att jordgetingar är giftigare än de vanliga, jag vet inte om det stämmer, när jag trampade på en jordgeting i yngre tonåren gjorde det djävulskt ont, jag skrek högt, så när brorsan kom ut tittade han förvånat på mej – Lever du än? Jag trodde du höll på att dö så som du skrek!

  Marianne

  2023 07 21 || 10:19

Lämna en kommentar: