Det har äntligen regnat!

3 kommentarer

Det har äntligen regnat

Det har äntligen regnat, och det ser ut att fortsätta – om än i något mindre omfattning. Naturligtvis känner man stor tacksamhet inför detta.

Dels för att all växtlighet behöver regnet, men också för att luften blir uppfriskande.

Den första regnskuren som kom igår var medan man körde till jobbet. Det var minst sagt en riklig mängd som kom. Så pass kraftig att man knappt kunde köra bil.

Efter en stund upphörde regnet, och då infanns sig ett ack för välbekant fenomen. Man hoppas ju att regnet ska friska upp tillvaron något, men ibland blir det motsatt effekt.

Det kan mycket väl bli samma effekt som att slå en spann vatten över ett bastuaggregat: Det blir både varmt och fuktig, och därmed kvavt.

Lyckligtvis kom det mycket mer regn under kvällen och natten, så det hela rättade minst sagt till sig. Idag är luften frisk, och temperaturen är väldigt behaglig. Så pass att man faktiskt cyklade in till stan i duggregnet.

Det finns dock små nackdelar med ihållande regn, något man exempelvis upptäcker när man vill göra ett besök på utedasset. En annan situation är när Wilja passar på att gräva ute i trädgården. Den mängd blöt jord som lätt fastnar i en blöt päls är, enligt mig, minst sagt enorm…

Nu är i alla fall huset städat, och man kan andas ut för stunden. Wiljas frenetiska grävande i gräsmattan tycks framförallt förekomma under min frånvaro. Det finns planer på att göra om hundgården något så att gräsmattan kan skyddas när man inte är hemma, men det dröjer nog innan det genomförs.

Snart inleds min “högsäsong”!

Man är nu ledig fram tills fredagen, och sen blir det mycket arbete! Under juli månad är antalet lediga dagar något begränsade, men samtidigt ser jag fram emot varje arbetspass. Mest för att lönen i augusti kommer att vara långt bättre än på flera år…

Kollegorna är trots allt den största moroten, och det är alltid det som är mest viktigt!

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig vecka!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 06 27 || 21:31

Publicerat i Baronen - In Real Life

3 svar to 'Det har äntligen regnat!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Här har det också regnat ,Treo tar med sig våt grus in!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2023 06 28 || 10:35

 2. Det kom regn och rensade luften här också.
  Jag minns de små sand/jordhögarna som blev efter hundarna där de lagat och torkat efter regnväder, haha

  Marianne

  2023 06 28 || 11:10

 3. här regnar det nu, också välbehövligt men så typiskt, alltid efter att vi just vattnat

  Pauline

  2023 06 29 || 16:46

Lämna en kommentar: