Jag borde varit mer effektiv…

2 kommentarer

Jag borde varit mer effektiv

Jag borde varit mer effektiv, men saker och ting kom emellan… Eller ja, i ärlighetens namn hade jag ingen större lust att göra något alls idag.

Det mesta av trädet som hamnade i hundgården är i alla fall borta.

Det som återstår kan man ta en annan dag. Jag märkte i alla fall att kvalitén på denna ved är bitvis väldigt dålig, men det kommer att värma ändå. Om än något mindre.

Lyckligtvis har man tillgång till element, och utöver det får man nog fixa raggsockar och lite tjockare myskläder. Man kan räkna med att den kommande vintern blir ovanligt kall – och dyr.

Elementen lär användas flitigt i möjligaste mån.

Man lär så länge man lever!

Mitt beslut att inte köpa färdigklyvd ved, och i stället främst använda mig av träd som står på min tomt må vara positivt. Däremot inser jag också att det var lite korkat att fatta ett sånt beslut i början av detta år.

Detta är onekligen något man skulle börjat förbereda sig för redan under vintern. Men… nu befinner man sig där man befinner sig, och det finns inte så mycket man kan göra åt saken.

Allt man kan göra är att göra det bästa möjliga av situationen. All ved är inte klyvd och placerad i förrådet, så därför vet inte inte exakt hur mycket man har att röra sig med. Men att det blir mindre än hälften av vad man är van vid är ganska säkert.

Absolut, jag borde varit mer effektiv, men nu är det som det är.

Trots bristen på ved behöver man inte oroa sig för kommande vinter. Allt löser sig till det bästa, om man bara är villig att anpassa sig efter nya förutsättningar. Och ta lärdom av dessa!

Framtiden kommer att bli bättre på många sätt!

Ha en riktigt trevlig helg!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 06 16 || 20:24

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'Jag borde varit mer effektiv…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Veden måste torka!
  Men det fixar sig säkert!
  Kram!

  skåningen

  2023 06 16 || 22:01

 2. ibland är det viktigt att låta sig slippa när man inte har lust 🙂

  Pauline

  2023 06 19 || 20:31

Lämna en kommentar: