… inbäddad i grönska…

4 kommentarer

Hundgården är inbäddad i grönska

Hundgården är inbäddad i grönska, och idag får man äntligen några efterlängtade droppar från ovan. Det har inte varit tal om något direkt skyfall, utan mer ett stilla vårregn.

Något som till och med är behagligt att vistas i, speciellt efter de senaste dagarnas värmebölja.

När jag cyklade in till stan i förmiddags fick jag känna på dessa uppfriskande droppar, utan att bli det minsta besvärad.

Jag hade hoppats på ett lite mer intensivt regnande, mest för gräsmattans skull – men man får nog vara tacksam för varje droppe. Speciellt med tanke på att vissa menar att denna sommaren kan bli liknande den vi hade 2018.

En sån torka vill man helst av allt slippa igen.

Vissa menar att denna sommaren kan bli liknande den vi hade 2018. Det var onekligen tuff tid på många sätt, speciellt för hundarna. Enda fördelen var att gräsmattan slutade växa, men 5 år senare har den fortfarande inte återhämtat sig.

Sen man köpte IBC-tankarna så är man i alla fall lite mer förberedd på torra månader. Dessa rymmer dock inte tillräckligt med vatten för att rädda gräsmattan, men man kan alltid skölja av gruset i hundgårdarna.

För stunden kan man i alla fall njuta av det faktum att man är inbäddad i grönska. Utöver detta är man också omgiven av hyperaktiva insekter. Låter man ytterdörren stå öppen får man ständigt besök av nyfikna humlor, bin, getingar och annat.

Man är ledig en dag till…

Det känns inte som att man varit till någon större nytta idag, men dagen är å andra sidan inte slut än. Man har fortfarande chans att göra någon form av nytta här hemma.

Även om det inte är speciellt troligt att det blir av…

Man har av olika anledningar sovit väldigt dåligt i natt, så kvällen blir nog ytterst inaktiv innan kvällspromenaden med vovvarna.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 05 23 || 19:35

4 svar to '… inbäddad i grönska…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Så underbart det är med allt det gröna, varje årstid har sin tjusning, men när allt börjar grönska njuter man nog mest. Jag har hört om den torra sommaren som väntar och minns hur tufft det var sist, framförallt med bete och dyrt hö.
  En ledig dag går det bra att vara inaktiv, det är väl det de lediga dagarna är till för? :p

  Marianne

  2023 05 24 || 09:43

 2. Ha en bra onsdag!
  Kram!

  skåningen

  2023 05 24 || 10:38

 3. Jag säger detsamma, jag blir bara glad av regn. Det behövs! Minns knappt att 2018 var värre än de övriga 4 somrar som passerat sen dess, men låter inte behagligt med värmebölja dag ut och dag in. 🥵

  Carolina

  2023 05 24 || 15:40

 4. så fint när det grönskar!

  Pauline

  2023 05 24 || 19:02

Lämna en kommentar: