Jag säger hoppsan…

1 kommentar

Jag säger "hoppsan"

Jag säger hoppsan och hoppas på det bästa!

Under gårdagen fick man ju besök av två sötnosar som ska vara här ett par dagar. Genast insåg man att en av dessa och Wilja fattade tycke för varandra.

Genom staketet.

Plötsligt markerade hanen, och hon var inte snabb nog att flytta sig, utan fick uppleva något som bäst kan beskrivas som en “golden shower”. Jag får nog erkänna att det var svårt att hålla sig för skratt.

De två besökande hundarna har varit här vid många tillfällen och det har aldrig varit något problem alls. Sist de var här så var Wilja knappt född.

Idag var det dock lite skillnad. När en vanligtvis lydig hund (besökaren) vägrar lyssna på mig, så inser man motvilligt vad det kan bero på…

Jag letade upp noteringen i kalendern när Wilja börjat löpa, och insåg till min fasa att det gått 9 dagar. Då snackar vi höglöp.

Turbo är ju kastrerad, så han blir bara lite lekfull, men en av besökarna har alla bollarna i förrådet. Han vill garanterat mer än leka, och Wilja tycks inte ha något emot det.

Så… jag fick hänga upp skynken för att dessa ska slippa se varandra, samt begränsa Wiljas möjlighet att fritt röra sig utomhus.

Detta är kanske inte den bästa planeringen från min sida, men efter att hallen är klar behöver jag troligtvis bygga en liten separat hundgård för framtida löp.

Lektionen blev inställd!

Jag var mer eller mindre redo att bege min in till stan för att besöka skolan, men det visade sig att lektionen var inställd. Därmed fick jag lite mer välbehövlig tid här hemma.

Förhoppningen må ha varit att detta skulle leda till framsteg rörande renoveringen av vardagsrummet, men det blev inte riktigt så. Jag har däremot fått plockat bort allt från vägarna, inklusive varje skruv och spik.

I morgon är det dags att spackla för de få hål som finns, och under kvällen kan man förhoppningsvis måla väggarna. Mitt i all röra tycks Wilja uppskatta sin tillfälliga “dubbelsoffa”. Det är alltid trevligt att mitt elände kan skapa lycka i andras liv!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 05 09 || 22:08

1 svar to 'Jag säger hoppsan…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Tur att du upptäckte i tid att Wilja löpte!
    Kram!

    skåningen

    2023 05 10 || 20:45

Lämna en kommentar: