Glad åt lite…

2 kommentarer

Glad åt lite

Den som kan vara glad åt lite, har mycket att vara glad för.

Först och främst: Gårdagen blev en väldigt givande dag för min del. Utöver att man fick sova ut ordentligt, så fick man också gjort lite nytta här hemma.

Senare under eftermiddagen bestämde jag mig för att bjuda Wilja på den första långpromenaden på länge. Solen sken och allt kändes så där underbart ljuvlig.

Även idag har man varit väldigt flitig. När bilen lämnades på service gick jag och Wilja bort mot veterinären, och den promenaden innebar att hon även idag fick en långpromenad. Eller, nästan i alla fall.

I väntan på att bilen skulle bli färdig passade vi på att träna lite lydnad, samt njuta av dagen som sådan. Det kommer kanske inte som en överraskning, men Wilja var jätteduktig.

Lite oväntat fick vi bland annat träna på hur man uppför sig när man ser andra hundar, men trots nyfikna blickar så yppade hon inte ett enda ljud. En hund kom ganska nära, men Wilja valde att fokusera på mig i stället.

Kanske lite tack vare “repet” vi hade med oss… Hundmöten är ju ytterst ovanligt här hemma i skogen, och vi har kanske inte varit i stan tillräckligt ofta.

Det finns en förhoppning om att det kommer att ändras i framtiden.

Efter att man handlat lite på vägen hem, så var man äntligen hemma igen. Nu väntar ett par timmars vila innan det är dags att cykla mot jobbet i kväll.

Jag är lite osäker på exakt när jag slutar i natt, men jag skulle gissa på att man är hemma kring 01.30. Då har man perfekt med tid att varva ner inför sänggåendet.

Det blir en lång dag i morgon!

I morgon drar man till skolan ett par timmar innan man drar vidare mot jobbet.

Det blir tyvärr ett litet glapp på tre timmar mellan skolan och jobbet. Vi kan kalla det för “håltimme”, så känns det kanske lite bättre. Jag funderar därför på att besöka Klitterbadet och simma en liten stund. Det vore onekligen uppfriskande, då jag inte varit där på väldigt länge.

Om det blir så kommer man att kunna anlända till jobbet nyduschad och redo!

När man väl kommer hem har man varit borta i ca 13 timmar. Utan hundlucka ut till hundgården så hade det inte varit möjligt att vara borta så länge i ett sträck.

Men som sagt; Kan man vara glad åt lite har man mycket att vara glad åt. En hundlucka är en i sammanhanget liten investering, men den är onekligen värd sin vikt i guld! Den gör ju att hundarna har möjlighet att gå ut och rasta sig själva, eller busa runt i den härliga vårsolen.

Jag tror att den lilla luckan är lika uppskattad av vovvarna!

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 04 03 || 14:15

2 svar to 'Glad åt lite…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Jag hoppas att du får ett bra besked om Wilja!
  Svar..Det är bättre att vårda sig om sitt eget “gräs”
  Kram!

  skåningen

  2023 04 03 || 19:48

 2. Fotot från promenaden i skogen ger mej känslan av att gå med er. Hundluckan är verkligen en toppengrej för alla hundar som bor på landet.

  Marianne

  2023 04 04 || 11:29

Lämna en kommentar: