En liten bit i taget!

1 kommentar

En liten bit i taget

Man tar en liten bit i taget! Det kanske inte blir några enorma mängder varje gång man fattar yxan, men det går i alla fall framåt. Resultatet är viktigare än hur snabbt det går.

Eller det i alla fall vad jag försöker inbilla mig just idag.

Det träd som föll under stormen Otto ligger snart i förrådet på tork. Fler träd kommer att behöva fällas, och vi får se när den tiden finns. Under april månad jobbar man ju extra mycket, så man får försöka vara effektiv på alla sätt.

Utan att överdriva.

Jag börjar dock inse att detta är ett jobb som är roligare om man är två. Frågan är bara vilken vän man kan lura hit för ett sånt här jobb…

Medan jag försöker lista ut det så får jag samtidigt njuta lite av denna soliga söndag. När man är ute och fixar upptäcker man lätt saker som skulle behöva min uppmärksamhet. Det finns två ändringar kring hundgården som skulle vara fördelaktigt att ta tag i, men kanske inte just nu.

Nu är veden viktigast, och den tar vi en liten bit i taget.

Jag är ledig från jobbet på onsdag, och av den anledningen siktar jag på att fälla ytterligare träd och såga upp dessa så att jag sen kan klyva när tid finns.

Vädret ser ut att komma visa sig från sin bästa sida, och då får man ta tillfället i akt.

… och så ett välkänt ämne: Träning!

Ja, trots utlovat bra väder finns en risk att bilen kommer att användas mer kommande vecka. Målet är dock lika fullt att försöka cykla så mycket som möjligt, men samtidigt måste jag vara lite försiktig.

I morgon tar man i alla fall bilen upp till Varberg, och när jag ska jobba under kvällen så hoppas jag att det finns tillräckligt med energi för att cykla. Om inte så får jag försöka fokusera extra på längre promenader med hundarna, och mer styrketräning.

Är det bara ett arbetspass på kvällen så är det inte mycket att snacka om, men om dagen blir uppdelad på olika sätt blir latmasken allt mer motiverad.

Cykelpendla; Hälsa, Miljö, Ekonomi

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 04 02 || 16:30

1 svar to 'En liten bit i taget!'

Subscribe to comments with RSS

  1. Du ska nog räkna in huggandet av ved i din träning.

    Marianne

    2023 04 03 || 12:33

Lämna en kommentar: