En regnig dag på Hundgården

2 kommentarer

En regnig dag på Hundgården

Vad kan man hitta på en regnig dag på Hundgården? Ja, helst av allt hade nog Wilja önskat möjligheten att vara ute och busa. Lyckligtvis har hon insett att det inte är fördelaktig.

Så hon sitter och tittar ut genom fönstret medan dropparna faller.

Personligen så valde jag att unna mig själv en cykeltur in till stan trots vädret, och väl hemma så ångrade jag nästan mig. Man var rejält blöt och kall, men jag tröstade mig med det faktum att cykelturen blev genomförd.

Vädret verkar inte bli bättre på ett par dagar, men man får försöka göra det bästa av situationen.

Helst av allt vill man dock bara fylla kaminen med ved och krypa ner under täcket…

Dessvärre fanns det några andra måsten att utföra. Dammsugning var inte helt oväntat ett av dessa. Utöver det så har man behövt läsa lite. Inte för att jag har några läxor tills nästa vecka, men det skadar inte att läsa lite extra. kommer man att behöva avverka några måsten.

Överlag har det dock varit en lugn dag här hemma.

Detta är några saker man kan göra en regnig dag på Hundgården. För stunden känns våren lite längre bort, då den kalla vinden mer påminner om sena höstvindar.

Jag tror att Wilja håller med, trots att hon har väldigt liten erfarenhet kring årstidernas skiftningar.

Långtidsparkering

Trots vädret har man varit flitig med att använda cykeln, även om jag idag var extremt sugen på att köra bil. Det var en frestelse som jag lyckades stå emot.

Idag har bilen stått parkerad under 9 dygn i sträck, och om allt går enligt planerna kommer den att fortsätta vara parkerad tills på måndag förmiddag. Då måste jag verkligen ta bilen, då den ska servas och få på sig sommarskorna.

Hur mycket jag behöver använda bilen i april månad är lite oklart just nu. Jag kommer dock att jobba 4-6 dagar/vecka, så man kan räkna med att få se en ökning i antalet körda mil.

Jag hoppas dock att vädret tillräckligt fördelaktigt så att man faktiskt väljer att ta cykeln i möjligaste mån! Aprilvädret är dock ökänt på många sätt här på västkusten då det snabbt kan pendla från sommarvärme till snöstorm.

Träningen har gett resultat

(Bilden ovan är från 8 maj 2022)

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 03 30 || 20:53

2 svar to 'En regnig dag på Hundgården'

Subscribe to comments with RSS

  1. Nu känns det mer som att det är hösten som är på ingång!

    Marianne

    2023 03 31 || 11:16

  2. ursh så jobbigt å bli blöt och kall 🙁 men duktig du är som cyklar så mycket!

    Pauline

    2023 04 01 || 10:33

Lämna en kommentar: