Hur bråttom har du?

3 kommentarer

Hur bråttom har du

Hur bråttom har du egentligen?

Under dagens cykeltur till stan så fick man återigen uppleva en bilists brutala framfart. 154:an är långt i från tillräckligt bred för både cyklister och bilister, men man får göra det bästa av situationen.

Alla känner dock inte likadant, och speciellt inte bilister…

En bilist som färdades norrut på 154:an passade på att köra om en lastbil, ganska nära inpå mitt möte med den. Huruvida denne såg mig innan omkörningen eller inte låter jag vara osagt.

När mötet skedde höll bilisten minst 80 km/h, medan man själv höll drygt 30 km/h. Totalt blir det 110 km/h, och avståndet från mig och den mötande bilen är långt i från tillräckligt för den hastigheten.

Trots att bilisten kastade sig in framför lastbilen. Vilket inte direkt gör saker och ting bättre.

Det enda jag kunde göra var att höja ett förmanande finger, i hopp om att föraren i fortsättningen använder färdtjänst. Eller nyttjar kollektivtrafiken.

På cykeln är man helt oskyddad från galningar som dessa. Det är dessutom väldigt obehagligt att se en bil närma sig i drygt 110 km/h.

Lyckligtvis gick det bra, men olyckor kan lätt hända när man med begränsad sikt bestämmer sig för att köra om en lastbil.

Om motorburna trafikanter bättre planerade sin körning skulle detta inte ske. Nu är jag kanske något partisk som cyklist, men olyckor ska inte behöva ske för att andra ska få upp ögonen.

Det är nästan så att jag önskat vajerräcken längs 154:an, om det inte varit för alla a-traktorer…

Det är onekligen problematiskt när det finns bilister som ska fram till varje pris. Oavsett omständigheter.

Smal vägren underlättar inte

Bilden avslöjar också att vägrenen är ytterst smal, med sina knappt 20 centimeter. Det finns tyvärr inte så många ställen att flytta sig till, om man inte vill ner i diket.

Så, man borde fråga varje bilist: Hur bråttom har du?

Lyckligtvis fångade min kamera mötet, men jag inser samtidigt att jag borde vara bättre på att vinkla upp den.

 

Samtidigt borde 154:an vara bred nog för alla trafikanter, om samtliga väljer att framföra sitt fordon på ett tryggt sätt. Speciellt om man själv sitter i en krocksäker stålbur…

Tacksamt nog så visar de flesta bilisterna hänsyn, men det finns ändå alltid vissa som sticker ut från den sunda mängden.

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 02 23 || 17:27

3 svar to 'Hur bråttom har du?'

Subscribe to comments with RSS

 1. Många bilister är egoistiska, tar ingen hänsyn till något eller någon och ställer ifrån sej bilen hur som helst och struntar i att det finns de som behöver platserna bättre.
  På 154an är det väl ganska mycket tung trafik?

  Marianne

  2023 02 23 || 21:34

 2. Många kör som om dom hade huvudet under armen!
  Jag hoppas att det snart kommer att ordna sig med ögat och bloggen!
  Kram!

  skåningen

  2023 02 24 || 10:56

 3. Imponerad jag blir över att du hann fånga händelsen på video! Jag brukar aldrig göra en omkörning såvida jag inte ser att det går…

  Carolina

  2023 02 24 || 12:14

Lämna en kommentar: