Starkare än den svagaste länk

2 kommentarer

Starkare än den svagaste länk

Ibland blir man påmind om talesättet: ‘En kedja är aldrig starkare än den svagaste länk’! Påminnelsen kommer dock aldrig vid ett lämpligt tillfälle.

Under dagens cykeltur till stan hann jag bara drygt 3 km innan jag hörde ett oroväckande ljud.

Plötsligt blev det väldigt lätt att trampa, och man hoppades att orsaken var ett flitigt tränande. Det skulle dock visa sig att så inte var fallet.

Min kedja hade gått av.

Detta är helt klart ett besvärande läge, men man får nog ändå vara tacksam över att man inte hunnit längre på sin resa. Det var bara att vända och gå med raska steg tillbaka till Hundgården.

Efter att ha varit i kontakt med Cykelmagneten så lastade jag på cykeln och körde in den för att bli lagad. På ett sätt kändes det som ett litet nederlag, men bilen har i alla fall stått parkerad över en vecka. Alltid något, även om jag mer än gärna låtit den stå parkerad ytterligare några dagar.

Livet blir dock inte alltid som man planerat, och man får därför anpassa sig efter omständigheterna. Så här i efterhand så önskar jag att man tagit tillfället i akt och även tagit med sig en del skräp till återvinningscentralen, men dessvärre föddes den tanken alldeles för sent.

Till mitt stora förtret.

Ja, en kedja är aldrig starkare än den svagaste länk. Man kan dock tycka att de starkare länkarna borde stöttat den svagaste lite bättre.

I morgon kan jag förhoppningsvis hämta min cykel, och jag fasar lite för det. Jag har ingen större lust att använda bilen igen, så jag lär troligtvis behöva gå 11 km in till stan.

Kanske inte för att jag måste, men för att det kan bli ett bra träningspass.

Behöver man reservdelar?

Denna händelsen har också fått mig att undra om man inte borde ha en extra kedja med sig. Tänk om man trampar iväg från jobbet på natten, och kedjan går av några kilometer senare.

Då har man en väldigt lång promenad framför sig innan man är hemma. Samtidigt borde man ha en extra slang med sig i händelse av en punktering…

Det är svårt att förbereda sig själv på allt, men det finns garanterat plats i väskan för viktiga inslag som dessa. Kedjebrott är lyckligtvis ytterst ovanliga, men det skadar knappast att vara förberedd även på denna bit

Skrivet av Henrik Olsson

2023 02 15 || 14:10

2 svar to 'Starkare än den svagaste länk'

Subscribe to comments with RSS

 1. Hoppas att cykeln fungerar bra igen!
  Ha en bra kväll!
  Kram!

  skåningen

  2023 02 15 || 18:36

 2. åh så jobbigt 🙁

  Pauline

  2023 02 16 || 18:29

Lämna en kommentar: