Man kan inte förutse allt…

3 kommentarer

Man kan inte förutse allt

Man kan inte förutse allt, och därför är det bra att vara anpassningsbar. Dagens cykeltur in till stan gick förvisso bra, men jag tyckte att kedjan rasslade och lagren knakade mer än vanligt.

Av den anledningen såg jag bara en utväg; att lämna in cykeln på service hos Cykelmagneten.

Innan man kunde göra detta var jag tvungen att tvätta den (hyfsat) grundligt. Den möjligheten har jag inte riktigt här hemma, så man fick först svänga förbi Shell Arvidstorp.

Som bilden tydligt visar så var behovet av en tvätt oerhört stort!

Servicen kommer att bestå av ett byte av drev och kedja, vevlager, samt eventuellt också hjullager. Kostnaden för detta är i skrivande stund oklart, men jag skulle gissa på drygt 2000 kronor.

Det kan tyckas dyrt, men samtidigt är en väl fungerande cykel också en stor besparing. Så, oavsett denna kostnad så vinner man mycket på detta.

Anledningen till att jag beslutade mig för att lämna in den så snabbt, trots yttrandet i förrgår, beror på att väderleksprognosen inte känns direkt fördelaktig.

Därav är det tveksamt att cykeln kommer att nyttjas speciellt mycket mer denna vecka. Således är detta en perfekt tid att lämna in cykeln för service och reparation…

Man kan inte förutse allt, men ibland hjälper det att hålla koll på väderleksprognosen.

Taco Tuesday!

Igår fick jag ett närmast ovanligt sug efter tacos, så under cykelturen in till stan idag så passade jag på att köpa allt jag behövde för detta.

För ovanlighetens skull så vägrade jag dela med mig av detta till hundarna, så för att få lite matro delade jag i stället ut märgben till respektive fyrbent.

Någon direkt matro fick jag inte, då man ständigt kunde höra “tugg, gnask, gnak” före, under och efter den efterlängtade måltiden. Nåväl, några tiggande nosar letade sig i alla fall inte upp på bordet…

I slutändan tror jag ändå att vi alla blev nöjda med dagens tilltugg.

Skrivet av Henrik Olsson

2023 01 03 || 18:04

3 svar to 'Man kan inte förutse allt…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Då njöt ni alla av maten Hundarna sitt ben och du av tacos!
  Kram!

  skåningen

  2023 01 03 || 21:09

 2. Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2023 01 04 || 09:47

 3. Allt är relativt, 2000 kronor skulle inte vara mycket, om det var bilen som skulle servas 😉
  Sist jag lämnade in min cykel fick jag lite bannor för att jag inte tvättat den, haha.

  Marianne

  2023 01 04 || 12:59

Lämna en kommentar: