Sysselsättning en regnig dag

5 kommentarer

Sysselsättning en regnig dag

Det kan vara svårt att hitta sysselsättning en regnig dag, men jag tycker nog att man lyckats väl. För det första vaknade man innan 07.00 i morse, och valde då att starta upp dagen.

Dagen började med kaffe, och lite läsning i all enkelhet.

Under förmiddagen hade jag en tid hos tandläkaren, så det var bara att släpa sig dit. Jag har inget emot tandläkare som personer, men jag har lite svårare för deras yrkesutövning.

Hur viktig den än må vara.

Orsaken till besöket var att en tand började göra ont för en månad sen. Lyckligtvis försvann det onda, men det skadar inte att kolla upp allt ändå.

Ett återbesök är bokat i januari då en gammal lagning ska… ja, lagas.

I övrigt verkar man få behålla sina tänder i ytterligare några år.

Ja, i alla fall de flesta. Det finns uppenbarligen en visdomstand med en väldigt tråkig attityd. Denne kan troligtvis komma att skapa problem i framtiden.

Av den anledningen väljer jag att leva i nuet…

Efter att min tid hos folktandvården var till ända tog man sig vidare till ICA Kvantum. På inköpslistan stod “mjölk” och annat “gott”, men väl där inne fick jag ett oövervinnerligt sug efter pizza.

Av den anledningen blev det inget storhandlande.

Jag är väl medveten om att jag inte borde äta pizza, men har man överlevt ett besök hos tandläkaren kan man lika gärna testa lyckan mot hjärt- och kärlsjukdomar…

Uppskattningsvis har det gått 4 timmar sen pizzan blev uppäten, och jag lever än!

Att äta pizza är en trivsam sysselsättning en regnig dag! Speciellt om man har Netflix!

Utebliven träning är besvärande…

Idag var åttonde dagen utan cyklande, och det är onekligen besvärande. Lyckligtvis kommer jag att kunna ta cykeln in till stan i morgon, och därmed bryta en negativ trend!

De större vägarna är äntligen fria från snö och is!

Man hade hoppats på att kunna cykla något tidigare, men vädret har inte gjort det möjligt. Under gårdagen föll det första regnet och så snart det landade på backen förvandlades det till is.

Det var inga bra förutsättningar för en promenadsugen husse… Lyckligtvis kunde den genomföras utan några benbrott, men man borde kanske överväga att införskaffa broddar?

Man vet ju aldrig hur snabbt vädret kan svänga!

Idag har Hundgården varit ganska översvämmad, men under kvällen verkar vattnet funnit en väg genom tjälen och ner i marken. Kvällens promenad kommer i alla fall inte att bli speciellt hal – eller kladdig!

Skrivet av Henrik Olsson

2022 12 20 || 17:30

Publicerat i Baronen - In Real Life

5 svar to 'Sysselsättning en regnig dag'

Subscribe to comments with RSS

 1. Tandläkarbesök är viktigt att göra!
  Kram!

  skåningen

  2022 12 20 || 18:23

 2. Jag ska också till tandläkaren i veckan och håller med, så dyrt och känns otrevligt att gå dit, men gillar de som arbetar där. 😅
  Gott med pizza!

  Carolina

  2022 12 20 || 18:24

 3. Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2022 12 21 || 09:32

 4. Tandläkare gör ett viktigt jobb och det är bara att gapa och gilla läget. Eftersom jag flyttade fick jag skaffa en ny tandläkare, han var väldigt trevlig och gjorde mej inget illa alls.
  Tråkigt att snön regnade bort, men en fördel för din träning.

  Marianne

  2022 12 21 || 12:12

 5. typiskt visdomständer att ha attityd!

  Pauline

  2022 12 22 || 19:42

Lämna en kommentar: