Det är varmare ute…

1 kommentar

Det är varmare ute

Det är varmare ute, men samtidigt kallare inomhus!

Från -14° till -1° borde innebära en positiv förbättring. Men icke! Det har börjat blåsa, och det tycks inte gå att få någon direkt värme i huset idag.

När jag vaknade i förmiddags var det 13.5°, och efter nästan 6 timmars eldande har temperaturen blott stigit med 4.5°. Det går trögt med uppvärmningen när allt hunnit bli nerkylt.

Det enda man kan göra är att klä sig varmare och fortsätta tvångsmata kaminen.

Oavsett bedömer jag situationen som trivsam, och något man får räkna med när man lever ett något enklare liv än andra. Hittills i vinter har man inte behövt använda sig av något element, och det är självklart positivt.

Vad gäller elförbrukningen så har man i genomsnitt förbrukar mindre än 4 kWh/dygn i december. Man får däremot vara beredd på att det kan komma att öka markant någon enstaka dag under vintern.

Konstigt vore det kanske annars!

Hur som haver, det är varmare ute nu, och det verkar som att nästa vecka bjuder på plusgrader och regn. Av den anledningen kan man räkna med att det blir väldigt kladdigt ute ett tag.

Tjälen gör ju att vattnet inte kan rinna undan ordentligt, och hundarna lär dra in extra mycket smuts framöver.

Ännu ett år utan isolering…

IBC-tankar

IBC-tankarna som köptes förra året används flitigt under den större delen av året. För andra året i rad står dock dessa helt oskyddade från kylan, och är idag mer eller mindre två stora isbitar.

Onekligen borde jag ta tag i detta till våren. Det är ju inte tal om någon bevattning just nu, men regnvattnet är perfekt att använda i dammsugarens vattenfilter, och när man torkar golv.

Dricksvatten är alldeles för värdefullt för att slösa på sånt, även om man för stunden måste göra det.

Lyckligtvis klarar IBC-tankarna av att vattnet fryser, men det är inte direkt fördelaktigt.

Skrivet av Henrik Olsson

2022 12 17 || 18:22

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Det är varmare ute…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Usch låter inte alls trevligt att ha så kallt!

    Yasmine

    2022 12 18 || 19:51

Lämna en kommentar: