Det säkra före det osäkra…

2 kommentarer

Det säkra före det osäkra

Varför ta det säkra före det osäkra..?

Natten som passerade var förvisso en större utmaning. Huvudvärk, feberfrossa och allmänt jobbigt läge. Man somnade kanske kring 03.00 efter att man lyckats hitta en alvedon.

Man kan tycka att man borde varit något seg denna dag, men icke. Visst, man kanske inte studsade runt som en bumbibjörn på förmiddagen – men livet var ändå helt ok.

Även denna dag belönade jag mig själv med en cykeltur in till stan, och trots nattens feberfrossa så verkade kroppen hantera belastningen väl.

Med facit i hand: Hade jag inte cyklat, hade jag heller aldrig fått syn på basketbollen som låg i diket längs 154:an…

En perfekt gåva till Wilja – äntligen en boll hon inte kan bita sönder!

Efter att man kommit hem från cykelturen var det dags att duscha och byta om, och sen gjorde man i ordning Wilja. Det var nämligen hennes tur att få åka in till stan med husse.

Vi stannade först till på Arken Zoo. Det viktigaste där var att låta väga henne, och tydligen väger den lilla råttan hela 27 kg idag! Inte alls illa!

När man ändå var där passade jag på att be personalen om att få lite hjälp med kloklippningen. Wilja är ju inte helt enkel att klippa klorna på…

Efter att hon fått genomlida kloklippningen (utan husse) så gick vi iväg på en liten tur längs stadens gator och murar.

Det är en märkbar skillnad på första gången man var inne i stan med henne, och dagens tur. Förr ville alla fram och hälsa på henne, men nu får hon på sin höjd ett litet leende från någon förbipasserande.

Ser hon verkligen så farlig ut idag?

Dagen var inte över där…

Efter att hon blivit rastad ordentligt i stan återvände vi hemåt, båda nöjda över tillvaron.

Man skulle kunna tro att jag var nöjd med dagens aktiviteter i samband med detta, men icke! På något märkligt sätt fick jag tillräckligt med energi så att gräsmattan också blev klippt.

Det har helt klart varit en produktiv dag, och den är inte över riktigt än. Vovvarna har en promenad att se fram emot lite senare, men först kan man unna sig själv lite vila och återhämtning!

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig kväll!

Skrivet av Henrik Olsson

2022 09 14 || 19:00

2 svar to 'Det säkra före det osäkra…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Hoppas du inte får något bakslag efter cykelturen.
  Nej ingen kan väl tycka att hon ser farlig ut, men alla vill alltid gosa med en valp.
  Sååå 27 kg, vad beräknas hon väga som fullvuxen?
  Martins “valp” är 19 veckor och väger 17.7, vad kommer han att väga vid ett halvår? Han är ingen schäfer, men han behöver ju inte bli större än så.

  Marianne

  2022 09 15 || 13:13

 2. vad fint att du hitta en gåva till henne 🙂

  Pauline

  2022 09 15 || 20:27

Lämna en kommentar: