Efter några timmars intensivt studerande…

Inga kommentarer

Några timmars intensivt studerande

Efter några timmars intensivt studerande bestämde jag mig för att ta en paus och åka iväg med Wilja och träna lite.

Inte helt oväntat styrde man mot Knobesholm, för att låta henne utforska nya marker. Totalt blev det en promenad på ca 5 km, och man klämde också in lite lydnadsträning.

I slutet lät jag henne ta ett svalkande dopp i sjön, något som var hennes absolut första. Lyckligtvis var det uppenbart att hon gillade att plaska runt, så hon kommer garanterat att få göra detta fler gånger.

Hon tyckte nog att näckrosbladen var väldigt märkliga ting som bara flöt runt utan anledning…

Eftersom detta var hennes första gång på en helt ny plats, tog vi det säkra före det osäkra. Hon fick gå kopplad under hela tiden, men flexikopplets 8 meter erbjöd henne tillräckligt med utrymme.

Trots det vackra vädret var det ganska ödsligt i skogen, vilket naturligtvis var väldigt behagligt. På vägen tillbaka mot bilen mötte vi dock ett par två- och fyrbenta.

För Wiljas del var detta det första oväntade hundmötet, men hon skötte sig väldigt väl och höll sig intill husse. Visst var hon nyfiken, men försökte inte ta sig fram för att hälsa.

Det är ju en lite nackdel när man bor i skogen och går på promenad sent på kvällen (eller tidigt på morgonen): Hundmöten förekommer helt enkelt inte.

Studierna fortsätter…

Jag har inte blivit klar med veckans uppgift än, så återstoden av kvällen lär nog bestå av en hel del arbete. Det vore ju onekligen bedrövligt om jag inledde terminen med att vara ute i sista minuten…

Det är väl bara det att efter några timmars intensivt studerande så verkar nästan hjärnan sluta registrera information. Därför var dagens lilla utflykt ack så välbehövlig.

För både mig och Wilja! Dessutom fick Turbo vara “barnledig” och lämnades hemma med ett märgben – något som han alltid uppskattar!

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 09 04 || 19:06

Lämna en kommentar: