Vi byter månad och hösten är här…

2 kommentarer

Vi byter månad, och hösten är här

Vi byter månad, och hösten är här – i alla fall enligt kalendern.

Blickar man ut över hundgårdarna känns det mer som sensommar. Den klara luften har dock en känsla av höst i sig, och samtidigt börjar löven byta färg.

Oavsett vilket; detta är en underbar tid på året.

Vi närmar oss nu en period där naturen kommer att gå in i en fas av vila och återhämtning. Fast innan vi märker av det till fullo kommer träd och buskar att bjuda på ett färgsprakande fyrverkeri av färger.

Våren är en favorit hos mig, men hösten är nog ändå den mest underbara. Där går man från varmt till kallt och kan njuta av en kall och uppfriskande luft. Irriterande insekter försvinner en efter en, men den mest irriterande (fästingen) finns kvar långt efter att löven fallit till marken.

Lite senare i år hoppas jag dock på en riktig köldknäpp på -10° (eller mer) för att så många fästingar som möjligt ska förintas.

Jag klarar av myggor, knott, getingar och bålgetingar mm, men fästingarna kommer alldeles för nära inpå.

Fästingar vs Nexgard

För ett par månader sedan började jag använda mig av Nexgard, och resultatet har verkligen varit positivt. Hundarna har fått ytterst få fästingar, och de som valt att bita sig fast har dött kort efteråt.

Jag är ännu ganska osäker på hur tabletterna funkar, men jag får känslan av att det är effektivt även innan fästingarna bitit sig fast…

Planer för kvällen

I kväll ska man få göra något man aldrig gjort tidigare! Jag kommer om några timmar att träffa en vän på Strandbaden, och vi ska först äta middag och därefter ska vi tillbringa resten av kvällen på retreat club.

Jag har aldrig tidigare besökt ett spa (privat), så det ska bli riktigt trevligt! Om möjlighet finns ska jag försöka ta lite bilder i kväll, men inte om det är för mycket folk. I så fall får jag smyga ner till retreat club när jag jobbar på fredag och ta lite bilder efter stängning!

Jag kan dock garantera er alla om att det är en fantastiskt inbjudande plats!

Avslutningsvis önskar vi på Hundgården er alla en riktigt trevlig kväll!

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 09 01 || 15:26

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'Vi byter månad och hösten är här…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Ingen höst här idag!
  Kram!

  skåningen

  2022 09 01 || 19:38

 2. härligt att det fortfarande känns som sensommar 🙂

  Pauline

  2022 09 03 || 14:27

Lämna en kommentar: