Idag är det hundens dag!

1 kommentar

Idag är det hundens dag

Idag är det hundens dag, och jag får nog erkänna att inget speciellt finns planerat. Kanske mest för att jag anser att varje dag är hundens dag – i alla fall i mitt hem!

Naturligtvis kommer båda att få njuta av ett smaskigt ben!

Om än ett i något mindre storlek än vanligt, men jag tror inte någon kommer att klaga! Idag har vi återigen fått det ganska varmt här hemma, även om det faktiskt är bättre. Det blir ingen längre promenad innan jobbet idag, men däremot efter jobbet.

Då är det svalt och skönt, och jag tror att risken att stöta på dessa varelser minskar:

Den här lilla sötnosen ringlade sig över vägen igår när jag gick förbi med hundarna! Ingen av oss såg den, och det var först när jag gått förbi den som den upptäcktes.

Man är ju väl medveten om att det finns huggorm i skogarna, men lyckligtvis är det ytterst sällan man ser någon. Något som är än mer lyckligt är att ingen av mina hundar har blivit biten av en.

Just denna individ var knappt 30 cm lång, och såg först ut att var en liten kvist. Men kvistar brukar inte krypa över vägarna…

Trots att jag stannade till för att ta ett kort märkte varken Turbo eller Wilja av denna, och jag gjorde mitt yttersta för att hålla dessa bakom mig.

Man kan tycka vad man vill om huggormar, men dessa är ändå fantastiskt vackra!

Fortfarande inget cyklande!

Idag är det tredje dagen som cykeln står parkerad, och även om man först tänkt cykla till jobbet i kväll har jag bestämt mig för att ta bilen. Jag känner att kroppen inte riktigt är sig själv, och är orolig för att en större kraftansträngning kan framkalla något icke önskvärt.

Så i möjligaste mån får man tillåta sig att vila ytterligare ett tag, men det är något man vinner på i längden.

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 08 26 || 17:43

1 svar to 'Idag är det hundens dag!'

Subscribe to comments with RSS

  1. vad kul! 😀 nej men alltså jag hade svimmat om jag såg en orm

    Pauline

    2022 08 27 || 18:56

Lämna en kommentar: