Det finns olika sätt att koppla av..

1 kommentar

Det finns olika sätt att koppla av..

Det finns olika sätt att koppla av på, och idag har man kanske lyckats väl med den biten. På grund av värmen valde jag att låta hundarna vara kvar hemma.

En vän fick i stället ersätta deras sällskap.

Det hela började med ett besök på Smörkull utanför Falkenberg, och som liten parvel tillbringade man väldigt mycket tid i dessa skogar. Allt i sann upptäckaranda. Skogsvägar och stigar nästan memorerades.

Mina besök har varit få de senaste 15 åren, och mycket har förändrats i området. Stigar har växt igen, nya hus har dykt upp både här och där.

Icke desto mindre väcks minnen till liv. För drygt 30 år sedan var detta mina gamla “kvarter”. Vem vet, kanske kan det bli mina kvarter igen i framtiden.

När man ändå var vid Smörkull kunde man inte låta bli att gå en sväng längs stranden och Suseån. Även där har man tillbringat mycket tid i unga år. Campat, åkt på isflak och busat.

När man var där var man tvungen åka förbi vårt gamla hus bara för att kika snabbt. Och minnas långsamt.

Jag måste påminna mig själv att besöka dessa platser fler gånger. Att i stillhet få minnas svunna tider.

Efter att ha fått uppleva detta svängde man förbi Hundgården och lät hundarna få bekanta sig med en ny tvåbent. Till vovvarnas stora glädje!

Det finns olika sätt att koppla av..

Nu kan man luta sig tillbaka och njuta av kvällen. Denna dag har gått fort, och trots att man egentligen inte gjort något idag, känns det ändå som att man uträttat något viktigt.

Den olidliga värmen har dämpats markant, och man känner sig piggare. Om ett par timmar kommer vovvarna att få sin efterlängtade kvällspromenad.

Det finns olika sätt att koppla av på, och en vovvepromenad är också ett sätt. Ett väldigt bra sätt!

Föreläsningar:

Inför skolstarten under höstterminen så har det blivit dags att börja söka kontakt med gamla och nya kunder. Det kanske är lite i senaste laget då eleverna börjar skolan om en vecka – men bättre sent än aldrig!

Jag borde kanske jobbat mer med denna biten under årets första halva, men man hinner få gjort ganska mycket under resten av året också. Min förhoppning nu är att man ska få kunder även här i Falkenberg.

Och naturligtvis på andra orter där man inte varit!

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 08 14 || 21:06

1 svar to 'Det finns olika sätt att koppla av..'

Subscribe to comments with RSS

  1. Många minnen kommer när man besöker platser som man har varit på!
    Fortfarande onödigt varmt Men imorgon ska det bli svalare och regn.
    Kram!

    skåningen

    2022 08 15 || 12:44

Lämna en kommentar: