Skötsel av hundgården…

2 kommentarer

Skötsel av hundgården

Skötseln av hundgården går vidare, och kampen mot ogräset fortsätter. Även om man aldrig riktigt tycks få ett acceptabelt övertag.

Man fortsätter att rensa bit för bit med sällan skådad envishet.

Samtidigt blir man påmind om andra byggprojekt. Bland annat vill jag bygga ut taket över hundarnas ingång, så att det även täcker utomhusbädden.

Det skulle garanterat göra en tupplur där mer behaglig i händelse av regn. Eller en sval och skuggig plats när solen steker som värst.

Utöver det fortsätter man att fundera på byggandet av en trappa till balkongen. Det ser dock inte ut som att det kommer att bli fler byggprojekt i år, men det skadar inte att planera så mycket som möjligt.

Sen får man inte glömma att den här delen av fasaden också skulle behöva målas…

Ja, det råder ingen större brist på planer här hemma på Hundgården, speciellt inte när det gäller skötseln av hundgården. Eller rättare sagt: Hundgårdarna.

I grund och botten är jag övertygad om att vovvarna trivs som fiskar i vattnet under rådande omständigheter, men det skadar inte att regelbundet försöka förbättra deras hem.

Och mitt.

Allt är dock ett pågående projekt. Man tar lite bit för bit. En dag i taget. Allt med vetskapen om att man aldrig kommer att bli helt färdig, men vad säger att man måste bli färdig?

Jobb i kväll!

Ja, medan fredagseftermiddagen börjar närma sig kvällen börjar en del göra sig redo för ledighet. För egen del är det snart dags att börja jobba, och om en timme trampar man in till stan.

Gårdagens arbetspass var minst sagt svettigt, men idag är det betydligt svalare i luften. Tack och lov!

Vädret kan dessutom bjuda på några droppar efterlängtat regn, men jag väljer ändå att cykla med förhoppningen att man inte blir blöt.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig fredagskväll!

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 08 05 || 17:25

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'Skötsel av hundgården…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Det tar aldrig slut på göra när man har gård, men kan man ta det i lugn takt är mer som terapi tycker jag. Du får lära hundarna att umgås med höns så blir det garanterat fritt från gräs i deras gård 😀
  Hoppas du fick en fin jobbkväll och att du slapp bli blöt på vägen dit eller hem.

  Marianne

  2022 08 06 || 08:40

 2. Har man hus har man ingen brist på jobb.
  Ha en bra lördag!
  Kram!

  skåningen

  2022 08 06 || 11:04

Lämna en kommentar: