Tapeterna är på plats…

3 kommentarer

Tapeterna är på plats

Tapeterna är på plats, och i morgon kan man börja måla! Det ser dock inte ut som att det är någon skillnad från igår och idag, men det är för att underlaget lyser igenom vävtapeten.

Dagens arbete gick visserligen snabbt och smidigt, men det var bitvis något besvärligt. Det är ju inte lätt att ha en schäfervalp som ska undersöka och bita på allt som finns.

Efter en stund insåg dock Wilja att husse inte behövde hennes “hjälp”, så hon gick och la sig. Medan hon drömde om kaninjakt (eller något liknande) gjorde man klart jobbet.

Denna del av arbetet tar dock frustrerande lång tid, men limmet måste få torka. Lyckligtvis finns det lite annat smått och gott att ägna sig åt.

Som att exempelvis börja skissa på hur bokhyllorna ska se ut. Den skiss jag lutar åt att välja kommer visserligen att vara lite krångligare, men jag tror att den blir bäst.

I morgon ska man börja måla kontoret direkt när man vaknar, och sen ska allt få torka igen. Därefter är det dags att måla allt en gång till (måtte färgen räcka), och sen ska allt torka igen.

Under måndagen hoppas man på att kunna flytta in i kontoret, även om bokhyllorna kanske inte är helt klara då.

Efter flera dagars röra börjar man äntligen se ordningens ljus längre bort i tunneln! Att tapeterna är på plats är förvisso en viktig milstolpe, men några milstolpar till ska passeras innan mållinjen!

Nu är det i alla fall hög tid att lägga undan snickarbyxorna. Det finns lite annat att göra nu, bland annat ska Wilja få en liten promenad tillsammans med husse.

Sen får man inte glömma att det också börjar bli dags att förbereda sig för jobbet. Efter visst velande har man beslutat sig för att ta cykeln till jobbet idag…

Jag kommer säkert att ångra mitt beslut på vägen hem, men vad gör väl det…

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig lördagskväll!

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 07 09 || 17:16

Publicerat i Baronen - In Real Life

3 svar to 'Tapeterna är på plats…'

Subscribe to comments with RSS

 1. hoppas det känns bra med cykeln även påvägen hem

  Pauline Hurtig

  2022 07 09 || 19:59

 2. Bra jobbat!
  Ha en bra söndag!
  Kram!

  skåningen

  2022 07 10 || 10:08

 3. Så fint det kommer att bli när renoveringen är klar!! Kul att få följa arbetet till färdigt resultat. Upplever du att det är krångligt att komma in på min blogg?

  Junitjej

  2022 07 10 || 14:19

Lämna en kommentar: