Ibland behöver man bygga en trappa…

2 kommentarer

Ibland behöver man bygga en trappa

Ibland behöver man bygga en trappa, och det var en uppgift man åtog sig idag. Vid Godistantens ingång har det alltid funnits en liten slänt, som kan bli ganska kladdig och hal.

Under en längre tid har man planerat för en trappa där, men det har liksom aldrig blivit av…

Förrän idag!

Efter att man vaknat okristligt tidigt så masade man sig ut i förrådet. Medan man sågade upp reglar i rätt längd och skruvade ihop dessa så höll sig Wilja precis intill…

Ibland behöver man bygga en trappa

Arbetet flöt på väldigt bra, och man lyckades förhindra de flesta stölderna av redskap – bortsett från en gång då Wilja fick tag på tumstocken.

Den började hon flisa upp innan husse hade märkt något.

Efter en stund anslöt Turbo till flocken, och fick igång Wilja ganska ordentligt. De jagade varandra och brottades som tokar, och Turbo kunde tydligen inte få nog av sin nya vän.

Videoklipp: Turbo och Wilja busar

 

Inte helt oväntat gjorde man flertalet pauser i jobbet för att beskåda denna underbara lek mellan dessa två. Efter ett tag blev lilla fröken ganska trött, och valde att sova middag precis där man sågade…

Det var i alla fall inget som förhindrade arbetet, och ganska snart efteråt var man nästa helt färdig, och trappan kunde invigas! Det som återstår just nu är att fylla på med lite mer grus, men det kommer inte att bli av idag.

Nu får man försöka vila någon timme innan det är dags att åka till jobbet.

Ja, ibland behöver man bygga en trappa, och idag blev det också gjort! Den må vara av enklare modell, men den fyller sin funktion ändå!

Det bästa av allt är att allt material var gamla spillbitar som fick möjlighet att göra nytta en gång till. Nästan samma gällde skruvarna, men i slutet fick jag faktiskt använda några nya! Fullt acceptabelt dock!

Med dessa rader önskar jag er alla en riktigt trevlig helg!

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 06 03 || 15:42

2 svar to 'Ibland behöver man bygga en trappa…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Riktigt snyggt bygge, och praktiskt såklart!

    Yasmine

    2022 06 03 || 17:06

  2. Fin trappa och söt film på dina fyrbenta vänner.

    Annika

    2022 06 06 || 15:23

Lämna en kommentar: