Hundgården bygger om igen!

2 kommentarer

Hundgården Bygger Om Igen

Ja, Hundgården bygger om igen – så ni får ursäkta röran! Glada Bäverns Hundpensionat öppet i viss mån, och under denna vecka så är det fullbelagt av två små sötnosar.

Normalt sett är det inget större problem att den lilla “hundgården” saknar en separat ingång.

Men det skadar inte att sätta in en. Allt för att underlätta in- och utsläpp vid promenader. Eller i värsta fall om man plötsligt behöver utrymma hundgårdarna.

Samtidigt ökar också hundgårdens yta från drygt 40 m² till ca 90 m².

Detta är egentligen ett arbete man skulle påbörjat tidigare, men segstartad som man är får det i stället ske nu.

Det första som skulle göras var att beskära busken på ett ganska ovärdigt sätt.

Efter att man gått loss med motorsågen var det dags att “låna” ett stängsel från gårdsplanen. Efter att första sektionen var på plats flöt arbetet på väldigt bra.

Hundgården bygger om igen!

Dessvärre inser jag ett visst behov av att göra om detta något tillfälliga projekt i framtiden. Mest för att jag inte hade rätt längd på stolparna, men också för att det ska se bra ut.

Detta får dock anses vara tillräckligt under denna vecka! Det viktigaste är ju ändå att det enkelt går att komma åt samtliga hundgårdar. När man i framtiden köper fler stolar för att byta stängslet ute i stora rastgården får man helt enkelt ta några fler.

I skrivande stund återstår fortfarande lite arbete innan man kan avsluta dagens projekt. Bland annat ska jag montera upp de stängsel jag fick låna från gårdsplanen, och städa upp lite.

Efter det kan man avsluta dagens arbete och ta sikte på duschen. Om ett par timmar är det dessutom dags för kvällens lektion, så man får försöka hinna vila lite innan.

Som de flesta av oss vet är man ganska flitig när det gäller just hundgårdarna. Det verkar som att man varje år mer eller mindre flyttar någon stolpe eller sektion.

Det är ett ständigt förnyande och förbättrande av hundgårdarna.

Och så har det varit sen man flyttade hit 2008…

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 03 21 || 16:31

2 svar to 'Hundgården bygger om igen!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Imponerande arbete att fixa på den varje år!

  Yasmine

  2022 03 22 || 15:49

 2. Du är bra på bygge!
  Kram!

  skåningen

  2022 03 24 || 15:30

Lämna en kommentar: