10 sätt att marknadsföra ditt företag på – gratis!

5 kommentarer

När det gäller just marknadsföring finns det knappast något övre tak för vad det kan kosta, men företagets egen budget styr ju hur mycket pengar man kan spendera.

I mitt fall är budgeten nästan obefintlig, och därför tänkte jag dela med mig av några enkla små tips om hur man kan gå till väga för att nå ut till fler potentiella kunder – helt gratis!

1. Prata med människor!

Underskatta inte kontakten med andra människor även fast det kanske inte rör sig om människor som tillhör din huvudsakliga målgrupp, utan se den kontakten som en möjlighet att “öva” dig i att promota din vara/tjänst. Har du tur kan den kontakten öppna dörrar du inte visste fanns!

2. Be dina vänner om hjälp!

Använder du dig av Facebook, Twitter mm är det är gyllene tillfälle att låta dina vänner hjälpa dig att nå ut med information till potentiella kunder genom att dela länkar/inlägg mm – men var försiktig så att dina inlägg inte uppfattas som spam. Att tagga intet ont anande människor är kanske inte bästa vägen att gå.

3. Använd dig av referenser!

Att ha bra och pålitliga referenser skadar knappast, och därför är det värt att använda sig av redan befintliga kunders omdöme om ditt företag.

4. Dela ut visitkort!

Att låta trycka visitkort kostar, men i stället kan du skapa snygg bild med kontaktinformation och lägga ut den på sociala medier, spara den i telefonen för att enkelt kunna smsa/maila den till intresserade!

5. Använda dig av media!

Kontakta radio/tidningar och fråga om dessa vill göra ett reportage om din verksamhet/produkt, och i så fall kan du snabbt nå ut till en stor mängd potentiella kunder.

6. Skriv debattartiklar/insändare!

Detta kanske inte är något som passar alla typer av verksamhet, men med lite fantasi kan nog de flesta lyckas sprida sitt budskap även via sådana kanaler.

7. Nyhetsbrev

Att skicka ut ett nyhetsbrev är ett väldigt effektivt sätt att få ut information gratis till kunder, men det är dock viktigt att låta prenumeranterna registrera sig själva så att man inte skapar irritation med spam.

Jag själv använder mig av tjänsten som getanewsletter.com tillhandahåller, och kan skicka ut 200 mail/månad. Helt gratis.

8. Kommentera andras inlägg på bloggar mm!

Ta för vana att dagligen kommentera artiklar och inlägg med vettiga kommentarer och frågeställningar, vilket i sin tur kommer att skapa mer trafik till din sida.

9. Gästblogga hos någon!

Då får du möjlighet att nå ut med din information till nya läsare, som förhoppningsvis också kommer att bli dina nya följare eller framtida samarbetspartners/kunder!

10. Samarbeta med andra företag!

Oavsett om det rör sig om en helt annan kundgrupp skadar det aldrig att vidga sina vyer, för det kan mycket väl vara så att ni kompletterar varandra utan att faktiskt vara konkurrenter!

Mvh
Henrik Olsson

Ordningsvakt
Föreläsare

Vill du samarbeta är du välkommen att kontakta mig via mail, eller lämna en kommentar!

Skrivet av Henrik Olsson

2019 11 03 || 15:24

5 svar to '10 sätt att marknadsföra ditt företag på – gratis!'

Subscribe to comments with RSS

 1. bra tips! 🙂

  Pauline

  2019 11 03 || 18:15

 2. God natt!
  Sov så gott!
  Kram & Pöösszz

  skåningen

  2019 11 03 || 23:00

 3. Många bra tips där. Du for bli en youtube eller fixa en egen podd! ?

  Veiken

  2019 11 04 || 08:57

 4. Riktigt bra tips! 🙂

  Louise

  2019 11 04 || 12:21

 5. Vilka himla bra tips du ger, super! 😀

  Emma Engström

  2019 11 04 || 18:36

Lämna en kommentar: