Jag vill klimatfasta!

11 kommentarer

På onsdag inleder Equmeniakyrkan sin klimatfasta som kommer att pågå under 40 dagar, och inte helt oväntat kommer man att haka på!

När det kommer till omsorg om miljön finns det ju mängder av saker man faktiskt kan göra, och så länge man vill göra skillnad är ingen insats för liten.

Jag tog mig friheten att skriva ner några punkter jag har för avsikt att följa:

  • Använd bilen mindre (och smartare). Utöver eco-driving kan man också minska antalet mil genom att planera dagen bättre och till exempel handla och uträtta ärenden samtidigt.
  • Använd cykeln mer – och spara pengar, hälsa och miljö!
  • Sänk elförbrukningen: Här hemma har man en ganska låg förbrukning med ca 5 kWh/dygn, men det går fortfarande att minska på det ytterligare. Till exempel kan man bli bättre på att släcka belysning i rum man inte använder, låta TV’n vara avstängd mm.
  • Ät mindre kött! Jag är ganska långt ifrån att vara en vegetarian, men kommer under denna tid att göra mitt yttersta för att minska köttkonsumtionen ytterligare.
  • Avstå från att konsumera något jag inte behöver! I dagens konsumtionssamhälle sticker man ut ganska ordentligt om man vägrar haka på trender, men vad gör man inte för framtiden!?

Detta är fem väldigt enkla punkter, men samtidigt har dessa en stor effekt.

Hur allt kommer att gå återstår att sen, men i slutändan räknas varje liten bit man kan bidra med – och man får inte vara rädd för att sticka ut, för i slutändan är det bara döda fiskar som följer strömmen.

Även om klimatfastan inleds först under onsdagen så tjuvstartar vi här hemma redan under morgondagen, även om det kanske blir något blygsamt!

Vad som är viktigt och tänka på är att den här klimatfastan inte behöver ha en religiös ton, utan man gör det i första hand för att man bryr sig om miljön.

Enligt mig är den kristna tron bara ett plus.

Vill du vara med på klimatfastan?

11 svar to 'Jag vill klimatfasta!'

Subscribe to comments with RSS

  1. Jättebra punkter. Försöker själv att dra ner på köttätandet.

    Annika

    2019 03 07 || 17:04

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz:

%d bloggare gillar detta: