Man står inför ett litet dilemma!

12 kommentarer

Som många av er vet så jobbar jag normalt ca 9-12 timmar/vecka som ordningsvakt och klarar mig förhållandevis bra på detta.

I förra veckan fick jag en förfrågan om att ta ett litet extrajobb i Falkenberg som skulle innebära ca 4 timmar varje vecka, vilket naturligtvis var väldigt intressant.

När vi träffades för att diskutera saken under ett möte igår dök det plötsligt upp ett annat alternativ som skulle kunna innebära ca 25-30 timmar/vecka fram till sommaren.

Trots att jag trivs fantastiskt bra att jobba och leva som man gör idag överväger jag ändå att tacka ja till den större tjänsten.

Mestadels för att det är en tillfällig tjänst, men också för att det är ganska lite jobb som ordningsvakt för tillfället, och jag har ett par mindre krediter som jag vill betala av så snabbt som möjligt.

Detta jobbet skulle innebära att skulderna är betalda innan sommaren.

Sen blir det naturligtvis också möjligt att amortera lite hårdare på huslånet, och samtidigt spara ihop lite pengar till de månader som i framtiden kanske inte ger tillräckligt med jobb.

Det hela kan tyckas vara ganska enkelt, men för mig är detta ett litet dilemma.

På något sätt känns det som att jag överger mina principer när det kommer till att leva enklare, samtidigt som det känns helt ok då detta också kommer att underlätta mycket för mig i framtiden.

Det handlar ju trots att inte om att tjäna pengar för att kunna konsumera, utan för att kunna fortsätta leva enkelt.

Så vad ska man göra?

Skrivet av Henrik Olsson

2019 01 15 || 10:13

12 svar to 'Man står inför ett litet dilemma!'

Subscribe to comments with RSS

  1. jag tycker det låter som en bra idé att ta jobbet, lycka till!

    Pauline Hurtig

    2019 01 16 || 09:13

  2. Tycker absolut att du ska ta jobbet. Vilken fin bild på din hund.

    Annika

    2019 01 16 || 17:49

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: