Det var bättre förr…

4 kommentarer

… eller åtminstone bättre på många sätt!

Det var en tid då cykeln användes som det huvudsakliga transportmedlet oavsett sträckan som skulle avverkas, men under de senaste åren har ju mycket förändrats.

Tyvärr måste jag tillägga!

Obekväma arbetstider på annan ort har ju gjort att bilen i första hand valts, även om jag helst av allt hade velat ta mig till och från jobbet för egen maskin.

Jag har ju många gånger haft för avsikt att bygga upp konditionen igen, men tyvärr har varje försök hittills inte varit lyckosamma – så jag gör det enda rätta och försöker igen….

I går kväll valdes lyckligtvis cykeln då man hade ett pass här i Falkenberg, och naturligtvis har man en oerhört behaglig känsla i kroppen när man väl kommit hem.

Dels har kroppen fått sin välbehövliga motion i utomhusmiljö, men utöver detta har både plånbok och miljö fått en blygsam gåva av undertecknad.

Det blev visserligen bara ca 30 km tur och retur, men det är alltid något.

Nä, det var bättre förr när man levde livet som en sann kaloripyroman och inte drog sig för att ta cykeln i tid och otid, i ur och skur.

Drömmen vore naturligtvis att återfå samma driv man en gång haft, och även om vissa omständigheter påverkat att man tappat konditionen, så kan jag egentligen bara skylla på mig själv.

Det är ju trots att jag som på många sätt valt att jobba på annan ort, och det är även jag som valt att bli beroende av bilen – men lyckligtvis går det att ändra sina val i efterhand.

Jag kommer förvisso inte att välja bort arbetet på annan ort, men får börja göra små och smarta val som resulterar i att konditionen byggs upp igen.

Tidigare försök visar att det inte är så enkelt, men inget försök har hittills visat att det är omöjligt!

Men… det enda val jag tänker göra just nu är att uppsöka kudden och sova några timmar!
God natt!

Skrivet av Henrik Olsson

2018 10 14 || 05:04

4 svar to 'Det var bättre förr…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Cykel är verkligen en så himla bra sak att ha! 🙂

  Emma Engström

  2018 10 14 || 09:27

 2. Ha en bra söndag!
  Kram!

 3. jag skulle inte heller må dåligt av att få upp lite flås… önskar dej varmt lycka till

  trollet

  2018 10 14 || 10:55

 4. Så himla bra! Önskar jag hade haft skola, jobb och stall närmare så jag också hade kunnat. Men allt ligger åt olika håll och så det blir en 5-8 mil beroende på… inte billigt….

  my

  2018 10 14 || 22:32

Lämna en kommentar: