Civilkuragets vara eller icke vara…

3 kommentarer

I dagens samhälle blir man allt för ofta påmind om att det finns individer som gör allt för att lura en, och ju närmare det kommer desto mer fylls man av förakt för människors girighet.

För hur det än är ska rätt vara rätt, och när det kommer till vissa individer gör de allt för att kontrollera sina offer (eller motståndare) med alla tänkbara medel.

Personligen anser jag inte att man ska vika sig, utan i stället ta strid för det som är rätt – oavsett pris.

Att välja att tiga är enligt mig detsamma som att hjälpa förövarna på vägen, och vi som medborgare har ett ansvar att agera gentemot dessa destruktiva makter.

Ibland måste man kanske aktivt ta strid för att försvara sig själv, men ibland måste man också försvara de oskyldiga – oavsett om det innebär att man själv kanske råkar illa ut, eller att man själv kanske tvingas tänja något på lagen.

Det blir allt vanligare i samhället att folk hellre vänder ryggen åt saker och ting, och därigenom tro att man själv har ryggen fri – utan att förstå att förövaren precis bakom en.

Folk blundar och hoppas på det bästa.

Rätt ska vara rätt, för vilket samhälle kommer vi annars att överlämna till våra barn och barnbarn..?

Jag är uppfostrad att göra det som är rätt och ta ansvar för mina handlingar, därmed inte sagt att jag alltid agerar rätt, men det är en helt annan historia.

Vi är ju trots allt bara människor, och alla gör fel hur gärna man än vill leva på ett rätt och riktigt sätt, men att fela med vett och vilja för egen vinnings skull (på andras bekostnad) skiljer sig från en allmänt accepterad mänsklig svaghet.

Idag har det gått alldeles för långt, vilket också gett bland annat kriminella gäng möjlighet att kontrollera hela bostadsområden – fastän antalet gängmedlemmar vida understiger antalet boende.

Vi får inte glömma att folket har makten att forma samhället i sin helhet, och att överlåta den makten till kriminella är väl knappast acceptabelt?

Sen mina barndomsår har samhällets klimat förändrats markant, och dessvärre inte till det bättre…

Vad har du för tankar kring detta?

Skrivet av Henrik Olsson

2018 09 02 || 21:52

3 svar to 'Civilkuragets vara eller icke vara…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Helt rätt!

  Annie

  2018 09 03 || 09:02

 2. Så klokt inlägg och jag kan inte annat än att hålla med i det du skriver.

  Denise

  2018 09 03 || 15:22

 3. Jättebra inlägg. Håller verkligen med!

  My Nordqvist

  2018 09 05 || 15:54

Lämna en kommentar: