Var det någon som besökte mitt hus i natt?

11 kommentarer

Mitt hus är ju delat i två separata lägenheter och på ena sidan bor jag och mina tre hundar, och på den andra sidan bor Godistanten sen snart två år tillbaka.

När man gjorde om invändigt inför detta delades en hall av på mitten med en vägg, vilket gjorde att belysningen i hallen kan tändas från båda lägenheterna.

Vid 01-tiden i natt märkte Godistanten att det plötsligt tändes i hallen, och trodde först att jag kommit hem tidigt av någon anledning.

Att någon utomstående skulle gått in är otänkbart då hundarna inte gav ifrån sig ett knyst, samt att de för ovanlighetens skull fick röra sig fritt i hela min lägenhet.

Övervakningskamerorna har inte heller registrerat något ovanligt.

Min teori var först att någon av hundarna (Turbo) utforskat min köksbänk och råkat komma åt lysknappen, men det är inte troligt.

Dessutom stod det en öppen påse med Frolic precis nedanför, och glad i ätbart som han är skulle han ganska omgående fokuserat på den i stället.

Den stod dock kvar på sin plats. Helt orörd.

Så frågan kvarstår: Vem (eller vad) tände hallbelysningen i natt?

Jag har snart bott här i 9 år, och har aldrig upplevt något övernaturligt i huset.

Dessutom tror jag inte heller på spöken enligt den allmänt accepterade åsikten om vad det kan vara: människor som går igen.

Börjar vi däremot snacka om änglar och demoner – ja, då är jag helt och hållet med, men några belägg för någon utomstående demonisk verksamhet finns icke.

Mina tre små bepälsade demoner lämnar dessutom alltid tydliga spår efter sin framfart…

Jag tror inte att det går att hitta någon förklaring till varför belysningen plötsligt tändes, och att det skulle vara något glapp i kontakterna eller liknande är inte troligt.

Det verkar som att man helt enkelt får avfärda det som en märklig, men oförklarlig, händelse utan att gå så långt att man kontaktar exorcister.

Eller vad tror du?

Skrivet av Henrik Olsson

2017 09 15 || 21:12

11 svar to 'Var det någon som besökte mitt hus i natt?'

Subscribe to comments with RSS

  1. Jag gissar på att Du endadera haft besök av någon som hundarna känner sedan förut. Därav deras uteblivna reaktion alternativ ojämn spänning på elen.

    Ma

    2017 09 17 || 03:13

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: