Ett rikt liv – utan pengar!

11 kommentarer

Jag har sen lång tid tillbaka omvärderat en ganska stor del av livet, och kommit fram till att man kan avstå från ganska mycket utan att för den sakens skull lida brist.

Enligt mig döljer enkelheten en oväntat stor rikedom.

Dels behöver jag idag, som tidigare nämnt, bara jobba ca 12 timmar i veckan för att klara mig ekonomiskt.

Jag strävar efter att uppleva lycka och frihet, och genom att jobba drygt 40 timmar i veckan kommer aldrig att leda mig dit – även om jag är medveten om att andra kanske behöver det.

Jag har i stället valt att avstå från vissa saker som egentligen är onödiga.

En dyr bil kommer jag aldrig att köpa, utan i stället nöjer jag mig med den gamla forden som troget tar mig till och från jobbet – och vissa missljud får man helt enkelt räkna med.

Min ekonomiska situation är förvisso inte ansträngd, men jag måste hela tiden tänka en extra gång innan jag köper något till mig själv, hundarna eller hemmet.

Om man i ställer väljer att avstå från vissa ägodelar, blir förmånen att man istället kan tillbringa betydligt mer tid hemma och ägna sig åt det man egentligen vill.

Att sen ibland unna sig något skänker bara guldkant.

Skämtsamt brukar man säga att den som äger flest prylar när denne dör – vinner, men varför ska vi ägna våra liv åt att arbeta för kunna betala av alla onödiga ägodelar när vi kan välja att leva?

Jag bör dock påpeka att det inte är fel att ha det gott ställt ekonomiskt, men det är fel att låta sitt liv styras av de färgglada papperslapparna som egentligen bara har ett visst värde när det gäller handel.

Alltför många offrar familj och relationer i jakten på pengar, och strävar efter en felaktig uppfattning av att kunna bli “ekonomiskt oberoende”.

Ironiskt nog skapar det bara ett ekonomiskt beroende, men att vara oberoende av ekonomin skapar både frihet och lycka.

Vad har du för tankar kring detta?

Skrivet av Henrik Olsson

2017 09 13 || 14:02

11 svar to 'Ett rikt liv – utan pengar!'

Subscribe to comments with RSS

  1. Nej 40 timmar i veckan ger inte mig det heller, men jag får stå ut till siste juni 🙂

    Jennifer

    2018 01 25 || 02:17

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: