Ett rikt liv – utan pengar!

11 kommentarer

Jag har sen lång tid tillbaka omvärderat en ganska stor del av livet, och kommit fram till att man kan avstå från ganska mycket utan att för den sakens skull lida brist.

Enligt mig döljer enkelheten en oväntat stor rikedom.

Dels behöver jag idag, som tidigare nämnt, bara jobba ca 12 timmar i veckan för att klara mig ekonomiskt.

Jag strävar efter att uppleva lycka och frihet, och genom att jobba drygt 40 timmar i veckan kommer aldrig att leda mig dit – även om jag är medveten om att andra kanske behöver det.

Jag har i stället valt att avstå från vissa saker som egentligen är onödiga.

En dyr bil kommer jag aldrig att köpa, utan i stället nöjer jag mig med den gamla forden som troget tar mig till och från jobbet – och vissa missljud får man helt enkelt räkna med.

Min ekonomiska situation är förvisso inte ansträngd, men jag måste hela tiden tänka en extra gång innan jag köper något till mig själv, hundarna eller hemmet.

Om man i ställer väljer att avstå från vissa ägodelar, blir förmånen att man istället kan tillbringa betydligt mer tid hemma och ägna sig åt det man egentligen vill.

Att sen ibland unna sig något skänker bara guldkant.

Skämtsamt brukar man säga att den som äger flest prylar när denne dör – vinner, men varför ska vi ägna våra liv åt att arbeta för kunna betala av alla onödiga ägodelar när vi kan välja att leva?

Jag bör dock påpeka att det inte är fel att ha det gott ställt ekonomiskt, men det är fel att låta sitt liv styras av de färgglada papperslapparna som egentligen bara har ett visst värde när det gäller handel.

Alltför många offrar familj och relationer i jakten på pengar, och strävar efter en felaktig uppfattning av att kunna bli “ekonomiskt oberoende”.

Ironiskt nog skapar det bara ett ekonomiskt beroende, men att vara oberoende av ekonomin skapar både frihet och lycka.

Vad har du för tankar kring detta?

Skrivet av Henrik Olsson

2017 09 13 || 14:02

11 svar to 'Ett rikt liv – utan pengar!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Har faktiskt själv jobbat en del på senare år med att sänka våra omkostnader men har behållit inkomsterna och lagt undan överskottet varje månad. Men det är för att vi sparar mot en långsiktig plan. Håller helt med om att man varken behöver massa pengar eller saker för att vara lycklig!

  Kattis

  2017 09 13 || 17:18

 2. Jag skulle aldrig jobba mig halvt fördärvad i jakten efter pengar! Det räcker med att ha så mycket att man klarar sig och har en liten buffert för oförutsedda saker. Lite extra till en guldkant är inte heller dumt. Jag vill inte ligga vaken på nätterna och undra om jag kan betala mina räkningar!

  Veiken

  2017 09 13 || 17:55

 3. Att få en lön så att man klarar sig varje månad är viktigt för mig och om det finns möjlighet att spara så är det ett plus i kanten! 😀 Kramis

  Netti Starby

  2017 09 13 || 20:15

 4. Tycker det här är otroligt intressant 🙂 Man ska alltid sträva efter att leva det liv man själv vill leva, hur det än ser ut 🙂 Just nu jobbar jag järnet, för vi vill köpa hus och allt såntdär. Samt att vi SKA kunna köpa saker om jag vill, kunna äta ute ett par ggr i månaden, en standard jag vill ha. Men i framtiden kommer jag inte vilja jobba heltid om jag skulle få barn t ex. Då kommer det finnas annat som är så mycket viktigare än sådant jag sätter högt idag 🙂

  NICOLE

  2017 09 13 || 21:13

 5. Vackert skrivet! Håller med även om jag inte är där ännu så har jag prioriterat bort mycket som andra tycker är viktigt…

  Trollet

  2017 09 13 || 21:14

 6. Att ha mycket pengar eller överflöd av saker skänker ingen lycka . Träfracken har inga fickor!
  svar.. allt är bra med mig!
  God natt!Kram!

  Yvonne Bengtsson

  2017 09 13 || 21:30

 7. Mitt liv styrs inte av pengar, jag har alltid sagt att pengar är inte allt. Därav jag har gjort mitt val att inte jobba 100% och på så sätt får jag mer tid med Casper 🙂

  Jennifer

  2017 09 14 || 02:51

 8. När man röjer ut dödsbon efter svärföräldrar och föräldrar då, om inte förr, så inser man hur lite värde det ligger i prylar och pengar. Var glad att du insett detta i unga år och värdesättet livet självt! Kramiz

 9. Brorsan sa alltid skämtsamt det du skrev, men jag brukar säga att man kan inte ta med sej något i graven.
  Att ha obegränsat med pengar är ingen lycka, visst förenklar det i vissa situationer, men vad ska man ha för drömmar om man kan förverkliga allt man vill?
  Man ser ju på dessa stjärnor som tjänar ofattbara pengar…de har sån tristess att de festar sönder sej.

  Jag är nöjd om jag kan betala mina räkningar, hitta på något kul för egen del samt hjälpa barnen om de behöver det.

  marianne

  2017 09 14 || 09:47

 10. Ha en bra dag vännen!
  Kram!

  Yvonne Bengtsson

  2017 09 14 || 11:08

 11. Nej 40 timmar i veckan ger inte mig det heller, men jag får stå ut till siste juni 🙂

  Jennifer

  2018 01 25 || 02:17

Lämna en kommentar: